Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dětská pohotovost bude v Budějovicích opět zavřená kvůli nedostatku lékařů

V sobotu 11. prosince nebude několik hodin fungovat dětská pohotovost českobudějovické nemocnice. Opětovně se nepodařilo službu obsadit ambulantními lékaři. Omezení potrvá od 15 do 21 hodin.

„Vážení rodiče, zákonní zástupci, pacienti, zajistěte si, prosím, kontakt na praktického lékaře vašeho dítěte pro případ, že by v blízké době potřebovalo jeho péči,“ vzkázala na svém webu Nemocnice České Budějovice. 

Ordinace dětské lékařské pohotovostní služby se nachází v pavilonu D horního areálu českobudějovické nemocnice. „Opětovně se nepodařilo tuto službu ambulantními lékaři obsadit. V příjmové ambulanci dětského oddělení budou dětští pacienti ošetřeni pouze v naprosto nutných případech,“ upozornila nemocnice. 

Dětská pohotovost v nemocnici nebude tři dny fungovat. Nejsou obvodní lékaři

Přes následující víkend nebude v českobudějovické nemocnici fungovat dětská pohotovost. Opakovaně se totiž nedaří službu obsadit ambulantními lékaři. Rodiče tak mají pro své děti v případě potřeby využít jejich praktického lékaře.

Lékaři sloužící ústavní pohotovostní službu na dětském oddělení podle nemocnice musí svou pozornost a péči věnovat především pacientům lůžkové části, hospitalizovaným na jednotce intenzivní a resuscitační péče, dětem po operačních výkonech umístěných na dalších stanicích.

„Jihočeský kraj vyzývá všechny praktické lékaře pro děti a dorost s platným oprávněním k poskytování zdravotních služeb v okrese České Budějovice, aby byli vstřícní k potřebám rodičů a jejich dětí a zajistili tak péči o své registrované pacienty,“ stojí také na webu nemocnice. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky nemocnice, České Budějovice, pohotovost, lékař, Nemocnice České Budějovice, pacient, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dětská pohotovost bude v Budějovicích opět zavřená kvůli nedostatku lékařů  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.