Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nemocnici v Opařanech nově povede jako dočasně pověřený ředitel Michal Goetz

Dětskou psychiatrickou nemocnici (DPN) v Opařanech na Táborsku, které kvůli nedostatku kvalifikovaného personálu hrozil zánik, nově povede Michal Goetz. Od 1. ledna bude dočasně pověřeným ředitelem. Nahradí tak Ivanu Hodkovou, která ke konci roku odchází do důchodu. Sdělila to mluvčí nemocnice Jana Sosna Voňavková. DPN v Opařanech patří mezi pouhá tři pracoviště tohoto druhu v zemi.

„Jsem velmi rád, že tato unikátní nemocnice může dále pokračovat a pomáhat dětem. A pevně doufám, že se nám podaří úspěšně navázat na paní ředitelku a primářku Hodkovou, která předává nemocnici ve výborné kondici. Velmi rád bych s novým týmem pokračoval ve všech aktivitách a nabídl opět všem spolupracovníkům kvalitní pracovní prostředí a pacientům maximální péči,“ uvedl Michal Goetz.

V opařanské nemocnici momentálně pracují pouze dvě atestované dětské psychiatričky. Kromě ředitelky Hodkové je to ještě primářka Jana Holendová, která však na konci roku rovněž odchází do důchodu. Od ledna by mělo v DPN pracovat šest kvalifikovaných lékařů.

„Jsem velmi ráda, že společné úsilí celého současného týmu DPN v poskytování moderních služeb ambulantních a lůžkových, jak akutních, tak následných v oblasti dětské a dorostové psychiatrie, bude i nadále pokračovat a dál se rozvíjet. Pokračování budou mít i ambulance fyzioterapie, dále provoz lékárny, klinických laboratoří, Záchranné služby Jihočeského kraje a výhledově snad bude pokračovat i dobře zavedená ambulance dětské a dorostové psychiatrie. Kolega Michal Goetz je zkušený lékař,“ uvedla Ivana Hodková.

V nemocnici v Opařanech by nově mělo pracovat šest kvalifikovaných lékařů

Dětská psychiatrická nemocnice (DPN) v Opařanech na Táborsku bude i od ledna pokračovat v provozu. Nemocnici kvůli nedostatku kvalifikovaného personálu hrozil zánik. Nově by však v DPN mělo pracovat šest atestovaných dětských psychiatrů. Sdělila...

Goetz přichází z Psychosomatické kliniky v Praze 6, kde zastával pozici odborného lékaře a zároveň byl i poradcem Národního ústavu pro duševní zdraví. Prošel dlouhodobými pracovními zkušenostmi vedoucího pracovníka na Dětské psychiatrické klinice 2. LF UK, v Psychiatrické léčebně v Bohnicích, na Dětské psychiatrické klinice FN v Motole jako vedoucí diagnostického oddělení. Má zahraniční zkušenost na dětských psychiatrických klinikách v USA a Kanadě.

DPN v Opařanech se před časem stala vítězem projektu Kvalitní a bezpečná nemocnice 2021. Cenu uděluje Česká společnost pro akreditaci ve zdravotnictví. Nemocnice má 90 lůžek. Přibližně 50 procent hospitalizovaných pacientů ve věku od pěti do 18 let je z Jihočeského kraje. Za rok zařízení léčí na lůžkách a v ambulancích kolem tisícovky dětí z celé republiky. Nemocnice má dvě oddělení pro děti od tří do 18 let.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dětská psychiatrická nemocnice Opařany

Štítky ČR, zdraví, nemocnice, děti, Opařany, personální, okres Tábor, klinika, lékař, Jihočeský kraj, Fakultní nemocnice v Motole, Psychiatrická léčebna Bohnice, 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy, USA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Nemocnici v Opařanech nově povede jako dočasně pověřený ředitel Michal Goetz  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.