Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Některé hotely u Lipna mají na silvestra ještě volno, někde omezují programy

Některé hotely kolem lipenského jezera mají na silvestra ještě volná místa. Plno mají naopak hotel Kristian v Kubově Huti nebo penziony na šumavské Kvildě. Některé hotely zrušily obvyklé silvestrovské programy s hudbou.

Lipenský hotel Element s 96 pokoji a 300 lůžky je do konce roku obsazený zhruba ze dvou třetin. „V porovnání s předešlými roky, kdy v tuto dobu nebylo již možné sehnat na horách volné ubytovací kapacity, je situace jiná. Stále jsou, ale doporučujeme neváhat a rezervovat včas. Restaurace Stodola, která se nachází hned naproti hotelu, bude poslední den roku otevřená až do silvestrovské půlnoci. Zajištěno je také profesionální hlídání dětí i hudební doprovod dýdžeje,“ řekla mluvčí lipenského skiareálu Olga Kneiflová.

Plno má Jiří Falout, který na Lipně provozuje 30 penzionů. Chybí ale turisté z Německa a Rakouska, kteří pobyty zrušili. Podobný problém řešil hotel Resort Relax Dolní Vltavice. Na začátku prosince přišel o jednu velkou německou skupinu a teď Němci ruší pobyty kvůli nově potřebnému PCR testu při vstupu do Česka

„O německou a rakouskou klientelu jsme přišli komplet, ale podařilo se nám ji (na silvestra) nahradit Čechy. Zbývají tři volné pokoje a předpokládám, že je do pátku prodáme. Je to ale v jiném režimu, než jsme byli zvyklí: mívali jsme galavečer s kapelou, degustační menu, to jsme letos odpískali, protože jsme vůbec nevěděli, jestli to bude možné. Máme jenom otevřenou restauraci, kde si lidé můžou přijít na večeři a pak si silvestra oslaví po svém v soukromí. Nemáme žádný organizovaný program,“ sdělil ředitel hotelu Miroslav Magerstein.

V lednu mají hotel o víkendech zaplněný ze 30 procent

Resort Relax Dolní Vltavice nabízí 57 pokojů, 153 lůžek. To, že je na silvestra plný, ale podle Magersteina ekonomiku nespasí. „Leden je strašný, tam jsme o víkendech na třiceti procentech a v týdnu v jednotkách procent. Nás strašně ovlivnila restrikce týkající se neočkovaných, v týdnu je to pomalu na zavření. Do minulé soboty jsme měli otevřeno jenom o víkendu,“ doplnil Magerstein.

Zatím plný je hotel Kristian v Kubově Huti na Šumavě se 100 lůžky. Klienti se různě přelévají. „Němci třeba ruší, ale zase si rezervují Češi. Chybějící cizince jsme doplnili,“ uvedla provozní Kateřina Hudečková.

Plno je i v penzionech na Kvildě, kde je zhruba 1 300 lůžek. Jezdí tam hlavně Češi, jak řekl starosta Václav Vostradovský (STAN). „Kvilda je na silvestra plná do posledního místa, většinou jsou pobyty zarezervovány půl roku dopředu. Na Kvildě je 1 300 lůžek, kapacita je hodně velká na to, že Kvilda má 140 obyvatel. Celoroční návštěvnost je až milion,“ dodal starosta. Meziročně zásadně ubylo karavanů. Zatímco loni, když byly penziony zavřené, to byly desítky, teď jich je v obci kolem deseti, odhadl starosta.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, rekreace, hotely, koronavirus, silvestr, Šumava, hotel, Kvilda, penzion, Vodní nádrž Lipno, Kubova Huť, Česko, Německo, Rakousko, Starostové a nezávislí, Dolní Vltavice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Některé hotely u Lipna mají na silvestra ještě volno, někde omezují programy  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.