Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Písek začíná hledat projektanta na stavbu nové sportovní haly

Písek si nechá zpracovat projektovou dokumentaci na novou sportovní halu. Chce ji postavit v areálu Základní školy J. K. Tyla, poblíž obloukové haly. Náklady na novou halu budou podle odhadů 120 milionů korun. Hotová by měla v roce 2025. O tom, že Písek vypíše tendr na projektovou dokumentaci, rozhodli radní. Novinářům to v tiskové zprávě sdělila mluvčí radnice Petra Měšťanová.

Projektová dokumentace by měla stát 3,7 milionu korun bez DPH. „Dokumentace by měla být hotová přibližně v závěru příštího roku,“ řekla starostka Eva Vanžurová (Pro Písek). Ten, kdo zpracuje dokumentaci, bude také spolupracovat při výběru firmy, jež halu postaví.

Podle studie by měla vzniknout hala velká 36 krát 46,6 metru a vysoká 12 metrů. Její součástí by měly být dvě tribuny, zázemí se šatnami i WC pro vozíčkáře. Hrací plocha o rozměrech 22 krát 42 metrů bude vhodná pro florbal, futsal a házenou. Nová hala, jež by mohla být hotová v první polovině roku 2025, by se také měla propojit se starou.

„Kapacity sportovních zařízení v Písku poptávce místních sportovců nestačí, některé týmy proto jezdí trénovat do jiných měst a obcí. V Písku také není žádná hala, která by odpovídala požadavkům na nejvyšší sportovní soutěže, například Interligu, kterou hrají písecké házenkářky,“ uvedla starostka.

Město sice chce vybudovat všesportovní halu v areálu Žižkových kasáren, ale příprava a schvalování územní studie postupují podle radnice poměrně pomalu. Není tak moc reálné, že by se tam hala mohla v nejbližších letech začít stavět.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, stavby, sportovní, Písek, projektová dokumentace, sportovní hala

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písek začíná hledat projektanta na stavbu nové sportovní haly  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.