Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Město zveřejní podobu nové kavárny na Sokolském ostrově, poté bude hledat provozovatele

Na jaře letošního roku bude na Sokolském ostrově v centru Českých Budějovic fungovat nová kavárna. Nahradí úspěšný projekt Coffee on the go Davida Dvořáka. Město plánuje zveřejnit vizualizace záměru na svém webu, poté bude hledat provozovatele.

Finální návrh na proměnu Sokolského ostrova zveřejní město na svých stránkách a sociálních sítích v nadcházejících týdnech.

„Na Sokolském ostrově nyní pracuje společnost Mane Engineering, která dopracovává projekt. Jeho součástí bude nová zpevněná plocha, pobytová terasa, chodník a samozřejmě kavárna a k ní potřebné zázemí či půjčovna sportovního vybavení,“ informoval náměstek primátora Juraj Thoma (OPB).

Až se výsledek objeví na internetu, chce vedení města shánět provozovatele nového areálu. „Stále platí, že chtěný rozjezd nového provozu je ideálně duben letošního roku,“ přidal Thoma. 

David Dvořák s Coffee on the go opustí Sokolák. Na první kávovar si vydělal díky borůvkám

Na trávu u Slepého ramene v centru Českých Budějovic přijel poprvé se svým kamarádem v září 2012. Za téměř 10 let dokázal David Dvořák vybudovat okolo bílé dodávky jedno z nejoblíbenějších míst ve městě. Teď ví, že musí jeho kavárna Coffee on the...

Od roku 2012 vznikal na Sokolském ostrově projekt Coffee on the go, který přispěl k vysoké návštěvnosti tohoto místa. Kavárnu založil s kamarádem David Dvořák, který ji později sám rozvíjel.

„Každý ví, že tam teď chodí hodně lidí, ale vedla k tomu dlouhá a poměrně náročná cesta. Trávil jsem tam veškerý svůj čas a věnoval tomu své úsilí. Hrozně moc tomu místu vděčím, protože jsem se díky té zkušenosti naučil soustu věcí,“ vylíčil loni Dvořák ve vyprávění pro Budějckou Drbnu. 

Pozemky před lety získalo město, které se rozhodlo Sokolský ostrov proměnit. Podle zástupců radnice už lokalita naráží na své kapacity, a tak je potřeba zázemí rozšířit.

Město chce předělat Sokolský ostrov. Naráží na své limity, odůvodňuje plánované změny

Dvě nové kavárny, toalety, koupací molo nebo zázemí pro půjčovnu vybavení pro vodní sporty. To vše by se mohlo už v příštím roce objevit na Sokolském ostrově v centru města. Ten je jedním z nejvyhledávanějších míst v Českých Budějovicích. Podle...

„Jedno nejoblíbenějších míst naráží na limity svého využití a město se proto rozhodlo reagovat na obrovskou poptávku tím, že rozšíříme zázemí pro návštěvníky, kteří na Sokolák přicházejí,“ sdělil v loňském roce Thoma.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky sokolský ostrov, kavárna, České Budějovice, město, kultura, projekt, David Dvořák, Juraj Thoma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město zveřejní podobu nové kavárny na Sokolském ostrově, poté bude hledat provozovatele  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.