Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Lyžařské areály na jihu Čech nabízejí v těchto dnech ideální podmínky

Ideální podmínky nabízejí v těchto dnech lyžařům skiareály na jihu Čech. V posledních dnech na horách sněžilo a lidé tak kromě sjezdovek mohou vyrazit i na běžky. Vyplývá to z informací, které poskytli zástupci středisek.

„Ve Skiareálu Lipno to nyní vypadá jako v pohádce. Panují zde naprosto ideální podmínky pro lyžování, které si všichni vychutnají na všech sjezdovkách v areálu, a navíc bez front. Nadcházející víkend bude skvělou příležitostí, jak odměnit své děti za pololetní vysvědčení a strávit s nimi na Lipně prodloužený víkend,“ uvedla za lipenské středisko Olga Kneiflová. Dodala, že lidé mohou využít čtyři lanovky a téměř 11 kilometrů otevřených sjezdovek.

Dostatek sněhu leží také na šumavském Zadově. „Akorát v posledních dnech nebyla návštěvnost tak vysoká. Zřejmě lidi odradil silný vítr, který foukal. Ale předpokládáme, že od pátku, kdy jsou pololetní prázdniny, se zájem o lyžování zvýší. Navíc začínají i jarní prázdniny,“ uvedl za lyžařský areál Zadov Petr Vondraš.

Přibližně metr sněhu leží v lyžařském středisku Hochficht

Dodal, že provozovatelé také dnes upravili 32 kilometrů stop pro běžkaře. „Další údržbu plánujeme před víkendem, chceme najet zhruba 50 kilometrů stop,“ řekl Vondraš.

Trasy pro běžkaře mohou lidé využít i na jiných místech Šumavy. Kolem lipenského jezera areál Pasečná nabízí připravené tratě pro klasický způsob i bruslení, které jsou delší více než 50 kilometrů.

Přibližně metr sněhu leží v lyžařském středisku Hochficht na česko-rakouské hranici. „Kromě 21 kilometrů upravených sjezdovek můžeme lyžařům nabídnout přírodní tratě pro jízdu v hlubokém prachovém sněhu či zábavné dráhy s obřími sněhovým vlnami, na kterých se vyřádí hlavně děti. V provozu je kompletně celý areál,“ řekl ředitel skiareálu Hochficht Gerald Paschinger.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Lipno

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Jihočeský, Česko, lyžařské středisko, sjezdovka, běh na lyžích, Hochficht, Vodní nádrž Lipno, jarní prázdniny, Zadov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařské areály na jihu Čech nabízejí v těchto dnech ideální podmínky  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.