Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Policisté kontrolovali zimní výbavu, někteří řidiči si špatně očistili skla

Jihočeští policisté za tři dny zkontrolovali stovky řidičů při kontrolní akci, při níž se zaměřili na zimní výbavu. Akce odhalila téměř tři stovky přestupků, lidé si mimo jiné špatně očistili skla na autě.

Kontrolní akce se jmenovala Zimní pneu a konala se po celém Jihočeském kraji. Policisté se zaměřili hlavně na dodržování povinností, které souvisí se zimní výbavou. Sledovali také to, zda lidé dodržují povinnost nasazení řetězů nebo očištění vozidel od ledu, sněhu a námrazy. 

Neměli řádně očištěná skla

„Do akce se zapojilo bezmála 220 strážců zákona z řad pořádkové a dopravní policie, kdy během tří dnů zastavili a zkontrolovali přes tisíc vozidel, kdy zjistili 289 přestupku. Ani v jednom případě nezastavili motorové vozidlo, které by mělo použít v případě povinnosti zimní pneumatiky, tedy kde je souvislá vrstva sněhu, ledu a námrazy. V 5 případech neměli řidiči řádně očištěná skla, kdy měli snížený výhled z vozu během jízdy,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

V 57 případech porušili řidiči nejvyšší povolenou rychlost, dalších více než 20 lidí nepoužilo bezpečnostní pás.

 „Ve 41 případech zjistili policisté nevyhovující technický stav vozidla. Také jsme se zaměřili na kontroly dálničních poplatků, kdy si nejčastěji od počátku února řidiči kupují novou „známku“ na celý rok. V 22 případech na dálnici D3 jeli vůdci vozidel bez uhrazeného povinného poplatku,“ popsal Bajcura.

„Řidiči, zima je zhruba ve své polovině, ale v žádném případě nepodceňujte připravenost na kteroukoli změnu, kdy velmi často prší, mrholí, sněží a dalším nebezpečím je nárazový boční vítr. Respektujte zákonitosti přírody a nepřeceňujte své řidičské schopnosti,“ vzkázal.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky policie, jižní čechy, kontrola, zima, pneumatika, řetězy, sklo, sníh, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté kontrolovali zimní výbavu, někteří řidiči si špatně očistili skla  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.