Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na jihočeských tratích jezdí noví Panteři. Nabízí Wi-Fi či více místa pro kočárky

Na jihočeské tratě dnes vyrazila dvojice nových RegioPanterů. Osobní vlaky budou obsluhovat trasu mezi Českými Budějovicemi a Dívčicemi. V budoucnu budou jezdit také do Písku. Cestujícím nabízí Wi-Fi, USB porty nebo třeba pult pro přebalování kojenců.

Dvojice nových RegioPanterů dnes zahájila pravidelný provoz. „Počínaje dnešním dnem začnou obsluhovat osobní vlaky mezi Českými Budějovicemi, Dívčicemi a Strakonicemi. Od 24. února se rozšíří jejich provoz také na pravidelných spojích do Písku. V polovině března už bude většina regionálních vlaků mezi Českými Budějovicemi a Pískem obsluhována novými jednotkami,“ informoval mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Nové soupravy doplní čtveřici RegioPanterů, které obsluhují tratě České Budějovice – Strakonice a České Budějovice – České Velenice. Zajišťují také zkušební provoz na takzvané Lipence. 

„Do léta bude do Českých Budějovic dodáno 10 nových jednotek RegioPanter ze společnosti Škoda Transportation. Postupně nahradí starší soupravy v regionální dopravě z Českých Budějovic do Strakonic a Písku, v další fázi do Jindřichova Hradce a po zahájení provozu na nové trati Soběslav – Planá nad Lužnicí také do Tábora a částečně i do Horního Dvořiště,“ popsal Šťáhlavský. 

České dráhy nasadí na jihu Čech příští rok deset nových souprav RegioPanter

České dráhy (ČD) nasadí příští rok v Jihočeském kraji postupně deset nových souprav RegioPanter. Budou jezdit z Českých Budějovic do Písku, Jindřichova Hradce, na většině spojů do Horního Dvořiště a také do Tábora. V neděli 12. prosince začne...

RegioPantery nabízejí svým cestujícím klimatizovaný interiér, Wi-Fi, elektrické zásuvky či USB porty. Lidé mohou využívat také sklápěcí pult pro přebalování kojenců na toaletě. K dispozici je i více místa pro uložení zavazadel, kočárků a jízdních kol.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto České dráhy

Štítky vlak, panter, doprava, České dráhy, Wi-Fi, České Budějovice, Písek, Strakonice, Škoda Transportation, České Velenice, Lipence, RegioPanter, Jindřichův Hradec

Na jihočeských tratích jezdí noví Panteři. Nabízí Wi-Fi či více místa pro kočárky  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.