Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na Lipně lyžovalo 2 800 lidí, na Zadově asi dva tisíce, vítr provoz nekomplikoval

Ve skiareálu Lipno lyžovalo o víkendu kolem 2 800 lidí. Na šumavském Zadově měli za sobotu a neděli kolem dvou tisíc návštěvníků. Vítr provoz nekomplikoval. Jen trochu se projevil stav, kdy na sjezdovky mohou už i lidé neočkovaní proti covidu.

Na Lipně je v provozu 11 kilometrů sjezdovek, na svahu leží 65 až 70 centimetrů sněhu. V sobotu přilákal areál zhruba 1 500 lidí, v neděli 1 300.

„Zájem určitě je. Jsme rádi, že něco i trošku přes noc na neděli přisněžilo, dodalo to i na pohled hezčí prostředí. V provozu jsou všechny sjezdovky, všechny lanovky včetně výukového hřiště Foxpark,“ řekla mluvčí skiareálu Lipno Olga Kneiflová.

Odhadem přijelo kolem 800 až 1000 lidí za den

Koronavirové rozvolnění se podle ní projevilo jen mírně, proti běžnému stavu přijely navíc jen desítky lidí. „Čísla zhruba odpovídají tomu, že únor je většinou silnější než leden,“ řekla mluvčí. Vítr v areálu provoz nekomplikoval. Vedení střediska je kvůli počasí ve spojení i s Lesy ČR.

Trochu nižší než minulé víkendy byla návštěvnost na Zadově. Odhadem přijelo kolem 800 až tisíc lidí za den. „V areálu Kobyla jsou podmínky pořád dobré. V týdnu trochu pršelo, ale dnes zase připadlo trochu čerstvého sněhu. Co se týká běžeckých tras, vlivem deště jsme museli trochu snížit ty upravené kilometry; už to nebylo padesát jako minulý víkend, upravili jsme asi dvacet kilometrů,“ řekl za areál Petr Vondraš.

Na Zadově mají kolem půl metru sněhu. Běžkaři mohli vyrazit i do areálu na Pasečné, kde je čekalo 12 kilometrů tratí na české straně a 26 kilometrů na rakouské.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Jihočeský, Vodní nádrž Lipno, Zadov, sjezdovka, Lesy České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Lipně lyžovalo 2 800 lidí, na Zadově asi dva tisíce, vítr provoz nekomplikoval  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.