Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hasiči od neděle zasahují u požáru rašeliniště v Žáru na Českobudějovicku

Hasiči od nedělního odpoledne zasahují u požáru rašeliniště firmy v obci Žár na Českobudějovicku. Kvůli rozsahu museli vyhlásit druhý stupeň požárního poplachu. V areálu firmy začala hořet hromada rašeliny na ploše 10 krát 15 metrů, která má výšku tři metry.

U požáru zasahovalo sedm jednotek - profesionální ze stanic Trhové Sviny a České Budějovice a dobrovolné obcí Horní Stropnice, Nové Hrady, Údolí, Žár a Trhové Sviny. Hasiči do areálu firmy museli vniknout násilně přeštípnutím zámku na vratech. 

„Velitel zásahu si vyžádal od majitele firmy nakladač pro přeskladnění hromady. Jednotka dobrovolných hasičů z Údolí zřídila u Žárského rybníka čerpací stanoviště a během několikahodinového zásahu hasiči hromadu rozhrabovali a prolévali vodou,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

„Zásah trval po celou noc s tím, že na místě zůstala profesionální jednotka z Trhových Svinů a místní dobrovolná jednotka. V pondělí ráno došlo u profesionální jednotky k vystřídání směn, doplnění vody a pohonných hmot. Na požářiště byla opět povolána jednotka SDH obce Nové Hrady. Zásah stále pokračuje,“ dodala Matějů. Příčiny vzniku požáru a způsobená škoda jsou předmětem vyšetřování. 

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky ČR, požár, Jihočeský, Žár, oheň, okres České Budějovice, Trhové Sviny, Nové Hrady, České Budějovice, Horní Stropnice, Údolí, Žárský rybník, rašeliniště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči od neděle zasahují u požáru rašeliniště v Žáru na Českobudějovicku  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.