Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Dětská psychiatrická nemocnice v Opařanech přijala první uprchlíky z Ukrajiny

Do Dětské psychiatrické nemocnice v Opařanech dorazili první uprchlíci z Ukrajiny. Zázemí našli na místní ubytovně. Podle ředitele je v areálu možné vyčlenit místo, kam by se mohlo přesunout dětské psychiatrické oddělení z Ukrajiny včetně personálu.

Do areálu nemocnice dorazili váleční uprchlíci z Charkova tento týden. Jde o rodiny s dětmi. Všichni bydlí na pokojích ubytovny, kde mají k dispozici veškeré potřebné zázemí. 

„Jsme velmi rádi, že jsme mohli volné pokoje na naší ubytovně poskytnou lidem, kteří byli vyhnáni ze svých domovů. V současné době jsme schopni zde nabídnout ještě pět volných lůžek,“ uvedl ředitel nemocnice Michal Goetz.

Dětská psychiatrická nemocnice v Opařanech nabídla pokoje pacientům z Ukrajiny

Ředitel Dětské psychiatrické nemocnice v Opařanech na Táborsku nabídl svým ukrajinským kolegům zázemí. Pokoje mohou v areálu využít pacienti i zdravotníci. Tento týden tam dorazí pomocný personál ze země zasažené válkou.

Zařízení nabídlo i další pomoc. „Také jsme na dotaz Ministerstva zdravotnictví ohledně další možné volné kapacity uvedli, že pokud by bylo nutné převést z Ukrajiny dětské psychiatrické oddělení i s personálem do bezpečnějšího prostředí, můžeme nabídnout dokonce celou jednu stanici přímo v nemocnici, která čítá až 60 lůžek. Naše nemocnice poskytuje klidné prostředí i kompletní zdravotnický servis, laboratoře, rehabilitace a mnoho terapeutických dílen. Děti zde mohou také navštěvovat školu i využívat sportovní zázemí,“ popsal ředitel. 

Před časem zaměstnanci nemocnice pomohli zajistit léky v hodnotě 13 milionů korun pro dětskou psychiatrii a pro pacienty s cystickou fibrózou na Ukrajině. Léky využívají pacienti v nemocnicích v Kyjevě a Lvově, informovala mluvčí nemocnice Jana Sosna Voňavková.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dětská psychiatrická nemocnice Opařany

Štítky nemocnice, Opařany, pacienti, Ukrajina, děti, uprchlík, ubytovna, Charkov, Kyjev

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dětská psychiatrická nemocnice v Opařanech přijala první uprchlíky z Ukrajiny  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.