Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Oprava střechy uzavře budějckou Sportovní halu na čtyři měsíce. Chystá se také rekonstrukce plovárny

Dvě velké rekonstrukce, které se dotknou Sportovní haly a plaveckého stadionu, připravuje vedení českobudějovické radnice. Oprava střechy Sportovní haly začne letos, potrvá několik měsíců a vyjde na zhruba 30 milionů korun.

O dvou investicích za desítky milionů korun informovali tento týden zástupci města. Na rekonstrukci střechy Sportovní haly už je vypsaná veřejná zakázka. Zájemci mohou nabídky podávat do konce dubna. Akce by měla stát zhruba 30 milionů korun. 

„Předpokládaný odhad je, že oprava potrvá od května do října s tím, že od května do srpna bude sportovní hala uzavřena a nebude možné tam sportovat,“ uvedl náměstek primátora Ivo Moravec (Občané pro Budějovice). 

V září a říjnu bude objekt fungovat v omezeném provozu. Kromě volejbalistů ho využívají například florbalisté. „O stavebních pracích víme a zajistili jsme si náhradní prostory, kde se budeme připravovat. Doufáme, že bude možné halu využívat v průběhu srpna,“ sdělil prezident FBC Štíři České Budějovice Jiří Kratochvíl.

U budějcké Sportovní haly město postaví parkovací dům. Pojme téměř 500 aut

U českobudějovické Sportovní haly postaví město parkovací dům pro 495 vozidel. Řidiči by mohli nový objekt využívat od jara příštího roku. Investice vyjde na více než 124 milionů korun.

Kromě toho se chystá plánovaná oprava střechy plaveckého stadionu. Nyní město čeká na vydání stavebního povolení. V létě, kdy je bazén uzavřený, by měla vybraná zjistit, v jakém je objekt stavu. Na základě toho se vypracuje projekt. Podle Moravce se dá očekávat, že bude tato investice dražší než v případě sportovní haly. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky sportovní hala, sport, České Budějovice, investice, oprava, rekonstrukce, střecha, Ivo Moravec, Občané pro Budějovice, Jiří Kratochvíl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava střechy uzavře budějckou Sportovní halu na čtyři měsíce. Chystá se také rekonstrukce plovárny  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.