Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Firma chystá na jihu Čech Alzheimer centrum. Postavit ho musí do pěti let

Třeboňští zastupitelé schválili prodej pozemku o rozloze 11 tisíc metrů čtverečních, kde firma plánuje Alzheimer cenrum. Areál má vzniknout v městské části Břilice a hotovo musí být do pěti let od podpisu smlouvy. V opačném případě město vrátí peníze a investor pozemek. Akce vyjde na stovky milionů korun.

Zastupitelé prodej pozemku schválili při posledním květnovém jednání. „Na začátku jsme zaznamenali zájem ze strany investora, který hledal vhodný pozemek. Našli jsme ho v městské části Břilice. Podle územního plánu je možné tam toto zařízení vybudovat. Firma o místo projevila zájem a nabídla cenu podle znaleckého posudku,“ řekl redakci Budějcké Drbny starosta Jan Váňa (ODS). Investor za pozemek zaplatí zhruba 20 milionů korun.

O svém záměru informovala v tiskové zprávě společnost Invest Gate. Podle firmy je cílem vybudovat v městské části Břilice rozsáhlý komplex, jehož hlavní částí bude Alzheimer centrum. „Součástí smlouvy o prodeji pozemku jsou některé podmínky. Do dvou let musí mít firma územní rozhodnutí a stavební povolení a do pěti let kolaudační souhlas,“ uvedl Váňa. Pokud se tak nestane, vrací město peníze a firma pozemek. 

Investice může stát půl miliardy

Prodej pozemku prošel i přes některé výhrady opozice. „Měli jsme k tomu některé připomínky. V první řadě mě mrzí, že současná koalice naprosto odpískala na začátku svého období projekt třístupňového seniorského bydlení, které mělo být na pozemcích po bývalých technických službách,“ sdělil redakci opoziční zastupitel Jiří Vopátek (Zelení).

Připomínky měl také k umístění záměru na okraji města. „Vadilo nám také to, že jsme neměli potvrzení o zařazení projektu do krajské sítě sociálních služeb,“ doplnil Vopátek.

Investor později informoval, že se záměr o zařazení do krajské sítě bude ucházet. Projekt se má budovat v několika etapách. Součástí komplexu mají být také odpočinkový park či bytový dům pro seniory. Celková hodnota investice by se mohla dostat na částku půl miliardy korun. 

„Jsem velmi hrdý, že naše další Alzheimer centrum bude stát právě v jižních Čechách. Jako rodilý Jihočech vnímám tento úžasný projekt jako srdeční záležitost. Jsem přesvědčen o jeho prospěšnosti pro tento region, kdy kromě dostatečné kapacity lůžek pro budoucí klienty přinese i nová pracovní místa či obchodní potenciál. Zároveň jej vnímám jako skvělou investiční příležitost pro stávající i budoucí investory v našem fondu,“ uvedl v tiskové zprávě Kristián Bašta, předseda představenstva společnosti Invest Gate.

Letos je v plánu příprava projektové dokumentace a výběrové řízení a stavět by se mohlo příští rok. První klienti by Alzheimer centrum mohli využít v roce 2025.

Ohodnoť článek

Foto Bertiny lázně Třeboň

Štítky třeboň, investor, azlheimer centrum, projekt, pozemky, město, jižní čechy, senior, pozemek, Alzheimerova choroba, Břilice, Jan Váňa, INVEST GATE a.s., ODS, Alzheimer centrum, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Firma chystá na jihu Čech Alzheimer centrum. Postavit ho musí do pěti let  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.