Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Parkoviště u bazénu v Táboře je zavřené. Řidiči tam nemohou využít 120 míst

V Táboře je ode dneška uzavřené parkoviště u plaveckého bazénu. Díky rekonstrukci tam bude mimo jiné 60 nových míst pro automobily. Práce potrvají do konce října. Město informovalo o plochách, kde je možné využít alternativní parkování.

Parkoviště u plaveckého bazénu v Kvapilově ulici se uzavřelo dnes, informovalo město. Doposud tam byla více než stovka míst.

„Je nutné počítat s dopravním omezením. Dojde tu ke zkapacitnění parkoviště - navýšení počtu míst ze 120 na 180, zřízení dvou výstupních/nástupních míst pro autobusy a osobní auta typu „K+R“, tedy parkovací stání typu „kiss and ride“,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí města Luboš Dvořák

Investice vyjde na zhruba 11 milionů korun bez daně. Práce zahrnují rekonstrukci chodníků, vybudování zázemí pro kontejnery či informační systém, který počítá obsazenost parkoviště. Omezení potrvá do konce října. 

„Kde tedy parkovat? Město doporučuje řidičům využít veřejnou parkovací plochu v areálu Dvorců u čp. 3140 (vjezd z ulice Kpt. Jaroše vedle rozestavěného bytového domu). Vzdálenější možností je parking na ploše u zimního stadionu. V bližší vzdálenosti k centru města je například parkoviště Pod Ptákem v Jordánské ulici,“ shrnul Dvořák. 

Alternativní možnost parkování - vjezd z ulice Kpt. Jaroše vedle rozestavěného bytového domu. Zdroj: Město Tábor

Město podle něj jedná také s FC MAS Táborsko o možnosti parkování za brankou fotbalového stadionu v Kvapilově ulici. Tam je k dispozici 35 až 40 míst. 

Ohodnoť článek

Foto Luboš Dvořák, město Tábor

Štítky Tábor, parkování, paroviště, auto, plavecký bazén, Luboš Dvořák, FC MAS Táborsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parkoviště u bazénu v Táboře je zavřené. Řidiči tam nemohou využít 120 míst  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.