Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Bouřky zasáhnou jižní Čechy, varují meteorologové. Před cestou se informujte, vzkázala Správa železnic

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal další výstrahu před bouřkami. Vysoký stupeň nebezpečí platí pro celý Jihočeský kraj a Vysočinu od pátečního poledne do sobotního rána. Správa železnic vyzvala cestující, aby si před cestou pro jistotu zkontrolovali situaci na železnici.

Vysoký stupeň nebezpečí se vztahuje na celý Jihočeský kraj a Vysočinu, částečně platí pro kraje Středočeský, Pardubický a Královehradecký. 

Od jihozápadu začne přibývat oblačnost, přidají se přeháňky, déšť a místy bouřky, ojediněle velmi silné. „Nejvyšší denní teploty 23 až 26 stupňů Celsia, na horách 19 až 22 stupňů Celsia,“ informovala v předpovědi Markéta Augustinová z českobudějovické pobočky ČHMÚ v Českých Budějovicích. 

„Dnešní výstupy modelů se shodují, že za 24 hodin do zítřejších 14:00 budou místa, kde může spadnout přes 100 mm,“ upozornil ČHMÚ na svém twitterovém účtu. 

Také Správa železnic upozornila na možný výskyt bouřek na svém twitterovém účtu. „Před cestou vlakem se prosím informujte o aktuální situaci na železnici,“ vzkázala. 

V noci na sobotu bude oblačno až zataženo s přeháňkami a místy bouřkami. Ojediněle se mohou objevit velmi silné bouřky s přívalovými srážkami. V sobotu bude od rána oblačno až zataženo, během dne se ale postupně vyjasní. S blížícím se večerem dojde k ubývání oblačnosti. Nejvyšší denní teploty budou 22 až 15 stupňů Celsia. V neděli budou teploty opět atakovat hranici 30 stupňů Celsia. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky počasí, předpověď, jižní čechy, bouře, déšť, výstraha, Správa železniční dopravní cesty, Jihočeský kraj, Český hydrometeorologický ústav, bouřka, železnice, stupeň Celsia, Kraj Vysočina, Středočeský kraj, Pardubický kraj, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bouřky zasáhnou jižní Čechy, varují meteorologové. Před cestou se informujte, vzkázala Správa železnic  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.