Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Po střetu s vlakem záchranáři vyprošťovali z auta staršího muže

Vážná dopravní nehoda se dnes odpoledne stala u Blatné na Strakonicku. Na železničním přejezdu tam došlo ke střetu vlaku s osobním automobilem. Uvnitř vozu zůstal zaklíněn v bezvědomí muž. Hasiči a záchranáři ho vyprostili a poté letecky transportovali do nemocnice. Další nehoda se stala u Českých Budějovic.

Nehoda se stala po 16. hodině. Na místo vyrazila lékařská posádka z Blatné a vrtulník letecké záchranné služby. „Řidič (ročník 1934) jel ve směru od Blaténky na Blatnou. Vjel na nechráněný železniční přejezd v době, kdy tudy projížděl vlak směr Blatná - Strakonice,“ sdělil policejí mluvčí Milan Bajcura.

„V osobním voze cestoval starší muž, který při střetu utrpěl vážná mnohočetná poranění a zůstal ve voze zaklíněn a v bezvědomí. Po vyproštění jej záchranáři uvedli do umělého spánku a napojili na ventilátor k umělé plicní ventilaci,“ informovala mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová

Po stabilizaci stavu vrtulník muže transportoval na anesteziologicko-resuscitační oddělení českobudějovické nemocnice. Nikdo další se nezranil.

Kvůli čelnímu střetu dvou osobních aut byla v neděli večer neprůjezdná silnice I/3 v Plané u Českých Budějovic. Při nehodě se zranilo šest lidí, tři byli nezletilí. Policie osobní dopravu odkláněla přes Včelnou a Boršov nad Vltavou. Řidič, který...

 

K další události vyjížděli záchranáři k vesnici Dolní Jílovice na Českokrumlovsku. Také tam letěl vrtulník. Podle Zuzany Fajtlové osobní vozidlo čelně narazilo do stromu. Seděli v něm tři lidé cizí státní příslušnosti. 

Jeden z muž utrpěl středně těžká poranění v oblasti obličeje a po poskytnutí akutní prednemocniční péče byl ve stabilním stavu letecky transportován do nemocnice. „Druhý zraněný muž byl se středně těžkým poraněním břicha a pánve převezen také na oddělení traumatologie krajské nemocnice. Lehce zraněnou ženu převezli záchranáři k dalšímu ošetření do spádového zdravotnického zařízení,“ dodala Fajtlová. 

Další vážná nehoda se stala okolo 18. hodiny u Českých Budějovic nedaleko obce Planá. Havarovala tam dvě auta, ve kterých se zranilo celkem šest lidí. Policisté dopravu odklání přes starou silnici, která vede přes Včelnou a Rožnov. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS Jihočeského kraje

Štítky policie, nehoda, Blatná, vlak, auto, České Budějovice, okres Strakonice, Nemocnice České Budějovice, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po střetu s vlakem záchranáři vyprošťovali z auta staršího muže  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.