Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Důležitou silnici z největšího budějckého sídliště postaví příští rok

Město České Budějovice pokračuje v přípravě silnice, která spojí sídliště Máj s ulicí Na Sádkách. Práce mají odstartovat v roce 2023. Ve stejnou dobu má skončit stávající výstavba kruhového objezdu na křižovatce ulic Branišovská a Milady Horákové.

Propojka ulic Branišovská a Na Sádkách vstoupila podle města do finální fáze. „Stavební povolení na úsek mezi Branišovskou a ulicí Na Sádkách je v právní moci, záměr financování je schválený, takže počítám s tím, že propojka se postaví v roce 2023. Plynule tak naváže na budovaný kruhový objezd na křižovatce ulic Branišovská a Milady Horákové. Předpokladem dodržení tohoto termínu je, že se včas a úspěšně podaří nasmlouvat zhotovitel stavby, jak to ukládá zákon o veřejných zakázkách, nikdo ze soutěžících uchazečů se nebude odvolávat a podobně,“ vzkázal v tiskové zprávě dosvadaní náměstek primátora Petr Holický (ANO). 

Náměstek dodal, že další pokračování trasy směrem k Litvínovické ulici nezáleží jen na vůli města, vede totiž i po katastrálním území obce Litvínovice.

O propojce ulic Banišovská a Na Sádkách se mluví řadu let. Bývalí zastupitelé na svém posledním jednání schválili záměr, který umožňuje vypsání tendru na zhotovitele stavby a zavazuje finance na investici.

Řidiče v Budějovicích čeká další dopravní omezení. Začne výstavba kruhového objezdu na sídlišti Máj

Řidiči v Českých Budějovicích musí počítat s dalším dopravním omezením. V Branišovské ulici začne výstavba kruhové křižovatky, která později pomůže s napojením na ulici Na Sádkách. První etapa potrvá od 16. května do 19. června, auta budou muset...

 

„Stavba zahrnuje nejen vlastní komunikaci, ale i smíšené stezky pro chodce a cyklisty, zastávky MHD a řadu inženýrských sítí. Firmu chce město vybrat ještě letos,“ uvedla mluvčí města Jitka Brůha Welzlová

„Konkrétní termín stavby propojujícího úseku zatím nebyl určen. Věřím, že po prodloužení komunikace až do ulice Na Sádkách všichni pochopí účelnost pokračování propojky. Není udržitelné, aby se doprava ze sídlišť na levém břehu Vltavy jižním směrem koncentrovala jen v dopravním uzlu křižovatky Na Dlouhé louce – Mánesova,“ dodal Holický.

V souvislosti s plánovanou propojkou část obyvatel upozorňuje na špatný stav silnice v ulici Na Sádkách. Podle Holického by měl rozpočet pro nadcházející rok počítat i s úpravou této ulice. 

Stávající výstavba kruhového objezdu na Branišovské ulici má skončit 28. února příštího roku. 

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Filip Matoušek

Štítky České Budějovice, máj, branišovská, doprava, kruhový objezd, propojka, silnice, sídliště, Milada Horáková, ANO 2011, Na Sádkách, Litvínovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Důležitou silnici z největšího budějckého sídliště postaví příští rok  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.