Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Náledí se dnes může objevit v celém Česku, napadne až 15 centimetrů sněhu

Náledí se už dnes v noci může objevit v celém Česku a vydrží možná až do neděle. Do sobotního večera také napadne místy až 15 centimetrů sněhu. Vyplývá to z výstrahy, kterou zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Před náledím ústav varoval už ve čtvrtek a dnes výstrahu rozšířil.

„Během dnešního dne se od severovýchodu ochlazuje, teploty budou postupně od severu a severovýchodu klesat pod bod mrazu. Mokré povrchy budou namrzat a místy se vytvoří náledí, v případě sněhové pokrývky i zmrazky,“ sdělili meteorologové. 

Během dnešního večera se začne náledí vyskytovat v celých severních a východních Čechách a na většině území Vysočiny i Středočeského a Jihomoravského kraje. Do půlnoci pak už pravděpodobně zasáhne celé Česko. „V sobotu během dne bude místy celodenní mráz. Náledí a zmrazky proto mohou přetrvávat až do nedělního dopoledne,“ doplnili pracovníci ČHMÚ.

Kromě náledí se objeví také sníh, především na jihozápadě Česka. „Dešťové srážky se budou postupně měnit ve sněhové a nejintenzivnější sněžení očekáváme od pátečních večerních hodin na jihozápadě území, kde sněžení bude přetrvávat i během soboty a ve večerních hodinách zeslábne. V tomto období na jihozápadě území může napadnout od pěti do 15 centimetrů nového sněhu,“ uvedli meteorologové. „Na ostatním území spadne od nuly do pěti centimetrů nového sněhu,“ doplnili.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, zima, náledí, ledovka, doprava, předpověď, Česko, Český hydrometeorologický ústav, Kraj Vysočina, Středočeský kraj, Jihomoravský kraj, Východní Čechy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náledí se dnes může objevit v celém Česku, napadne až 15 centimetrů sněhu  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.