Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Teploměr bude s koncem letošního roku ukazovat až 10 stupňů Celsia

Závěr roku 2022 nebude na jihu Čech příliš chladný. Po většinu týdne budou teploty v kraji nad nulou, některé dny se vyšplhají až k 10 stupňům Celsia. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

V noci na středu bude mrznout, nejnižší noční teploty dosáhnou až minus pěti stupňů Celsia. Přes den bude ale polojasno až oblačno, k večeru až zataženo. Ráno se mohou místy objevit mlhy.

„Nejvyšší denní teploty budou 6 až 9 stupňů celsia, na horách dva až pět stupňů,“ uvedla v předpovědi Markéta Augustinová z českobudějovické pobočky ČHMÚ. 

Sníh byl v Budějcích na Štědrý den naposled v roce 2007

I přesto, že sníh k Vánocům neodmyslitelně patří, za posledních 30 let si ho lidé v Českých Budějovicích na Štědrý den příliš neužili. Podle statistik Českého hydrometeorologického úřadu sněžilo v krajském městě 24. prosince přesně šestkrát....

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, ojediněle mlhy. Na některých místech se mohou objevit déšť a přeháňky, především na horách. Denní teploty budou osm až 12 stupňů Celsia. Obdobně bude vypadat i pátek, kdy může znovu pršet.

„Oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo občasný déšť. Nejnižší noční teploty 6 až 2 stupně Celsia, nejvyšší denní teploty 6 až 10 stupňů Celsia,“ uvedl v předpovědi na pátek Josef Slavík z ČHMÚ.

Ohodnoť článek

Foto Jakub Bartoš

Štítky počasí, předpověď, čhmú, jihočeský kraj, česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Teploměr bude s koncem letošního roku ukazovat až 10 stupňů Celsia  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.