Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Park Dukelská na břehu Malše je téměř hotový. Blíží se otevření

V Českých Budějovicích míří do finále revitalizace parku na břehu řeky Malše. Hotové už jsou například schody k vodě. Zástupci města park otevřou příští týden. Práce trvaly několik měsíců.

Obnova parku začala 6. června 2022, 25. dubna 2023 převezme město od zhotovitele stavbu k předčasnému užívání, informovala mluvčí města Jitka Brůha Welzlová

O pár dní později se park oficiálně otevře, pravděpodobně 1. května. Hotová je pokládka kamenné dlažby na náplavce a podle fotografií z místa jsou hotové i některé chodníky vedoucí parkem.  

Park se měl otevřít v únoru, pak ale nastaly komplikace související s herními prvky, které mají v parku být. „Hlavní spor byl finanční a týkal se herních prvků, které byly v parku navrženy. Současný zhotovitel z mého pohledu tu cenu podstřelil a dal je příliš levně. Logicky chtěl pak cenu navýšit, což jsme ale nemohli akceptovat i kvůli zákonu o zadávání veřejných zakázek,“ řekl před časem náměstek primátorky Petr Maroš (ODS).

Park se proto otevře bez herních prvků a město na ně vypíše novou zakázku. Celkové náklady se pohybují kolem 22 milionů korun. 

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město České Budějovice

Štítky české budějovice, park, dukelská, malše, řeka, investice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Park Dukelská na břehu Malše je téměř hotový. Blíží se otevření  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.