Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Vedení města chce na okraji Budějc stavět byty. Řeší se financování

Má to být jeden z největších investičních projektů v historii Českých Budějovic. Vedení města chystá výstavbu bytových domů poblíž největšího sídliště Máj. Na ploše bývalého vojenského cvičiště má stát hned šest objektů. Postup se ale rozhodli zástupci radnice změnit.

Budějcké Drbně to potvrdil náměstek primátorky Petr Maroš (ODS), který má na starosti mimo jiné přípravu a koordinaci velkých projektů. Jak připomněl, stávající koalice záměr převzala po minulém vedení města. 

„Původně se byty měly stavět na dvě etapy, což nám nedávalo smysl, protože bychom do nových bytů vystavěných v první etapě občany nastěhovali v podstatě na staveniště, kde by probíhala výstavba druhé etapy. Z toho důvodu postavíme všechny byty najednou v rámci jedné jediné etapy,“ řekl redakci Maroš. 

Kromě toho řeší vedení Českých Budějovic financování projektu. Diskuse politici vedou se zástupci Jihočeského kraje i ministerstvem financí. „My se aktuálně bavíme s hejtmanem Martinem Kubou a ministrem financí Zbyňkem Stanjurou (oba ODS, pozn. redakce) o možnostech financování takovýchto městských bytů. Věřím, že do měsíce budeme mít jasný finanční model, jak výstavbu bytů zaplatit. Vedle toho vše pravidelně řešíme s projektanty a už máme i časovou představu, kdy výstavba může začít a kdy by mohla být dokončena,“ přidal Maroš a ujistil, že podrobnosti o časovém harmonogramu město zveřejní do prádznin. 

Architektonicky-urbanistickou soutěž vyhrál se svým návrhem ateliér Malý Chmel. „Snahou bylo vytvořit kvalitní velkorysé byty a pokud možno eliminovat klasické chodby. Projekt počítá s výstavbou 6 šestipatrových budov s podzemním parkovištěm - 5 z nich jasně vymezuje prostor bloku, poslední pak stojí v jeho středu. Město jako veřejný zadavatel věří, že bytové domy budou pro ostatní stavebníky ve městě ukázkovým příkladem, že i při běžných stavebních nákladech lze docílit vysoké kvality bydlení,“ uvádí autoři projektu na svém webu

Lokalita se nachází mezi sídlišti Máj a Vltava. Hned vedle je oblíbený park 4 Dvory a nedaleko odtud se nachází také oblíbené Vrbenské rybníky, častý cíl procházek místních obyvatel. 

Atraktivní lokalita přilákala také pozornost skupiny JTH teplického podnikatele Jaroslava Třešňáka. Developer již na sousedním pozemku začal stavební práce, na jejichž konci vzniknou dva objekty, kde bude více než 200 bytů. Budějcké Drbně to tento týden potvrdili zástupci JTH. 

Investor staví u největšího sídliště v Českých Budějovicích přes 200 bytů

Obyvatelé Českých Budějovic si v posledních týdnech všimli velké jámy, která vznikla mezi sídlišti Máj a Vltava. Investor Budějcké Drbně potvrdil, že v místech u oblíbeného parku vznikne přes 200 nových bytů. Pozemky v této lokalitě patří...

„Na pozemcích Skupiny JTH v lokalitě Čtyři Dvory byla dokončena stavební jáma bytového projektu,“ potvrdila Budějcké Drbně za JTH Radka Metz„Celkem 211 nových bytů ve dvou bytových domech o šesti nadzemních podlažích nacházejících se u Parku Čtyři Dvory, sportovního hřiště a zimního stadionu nabídne moderní, funkční bydlení s osobitým charakterem vhodné jak pro páry, tak pro rodiny s dětmi,“ dodala.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto willbe studio/HOPB

Štítky české budějovice, jihočeský kraj, investor, developer, byty, bytový dům, investice, bydlení, máj, sídliště, čtyři dvory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vedení města chce na okraji Budějc stavět byty. Řeší se financování  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.