Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Autíčko zůstane v centru Budějc déle. Město hledá provozovatele kavárny

Letos to bude jedna z nejsledovanějších soutěží v Českých Budějovicích. Radní schválili hledání provozovatele nového občerstvení v centru města u soutoku Malše a Vltavy. V něm je důležitější nabídka nájemného než podnikatelský záměr. Nový provozovatel bude mít za úkol mimo jiné používat vratné kelímky a dodržovat manuál regulace reklamy. Mezitím bude na stejném místě o několik týdnů déle stávající kavárna Coffee on the GO.

Budějcké Drbně informace potvrdil náměstek primátorky Petr Maroš (ODS). Radní včera odsouhlasili prodloužení nájemní smlouvy Davidu Dvořákovi. Ten na Sokolském ostrově několik let provozuje kavárnu Coffee on the GO, která začala fungovat v autíčku.

„V tuto chvíli není vysoutěžený nový provozvatel budoucí kavárny. Proto jsme nájem prodloužili tak, aby tam bylo občerstvení do poslední možné chvíle,“ sdělil redakci Maroš. 

V centru Budějc instalují novou kavárnu, fungovat bude od léta

Na českobudějovickém Sokolském ostrově bude od letošního léta nové občerstvení. Vybraná firma tam od minulého týdne instaluje kontejner. Okolo něj vznikne odpočinková zóna s výhledem na řeku. Město bude nyní hledat provozovatele.

Autíčko by mělo být v centru Českých Budějovic do doby, než začne provoz nového občerstvení. Jeho instalce odstartovala v druhé polovině dubna letošního roku. Minulé vedení města uvedlo, že potřebuje prostor zkapacitnit, aby nabídl dostatečné zázemí vysokému počtu lidí, kteří tam tráví čas.

Odpověď na to, kdy začne nové občerstvení fungovat, se skrývá ve výběrovém řízení na budoucího provozovatele. To včera vypsali radní. Zájemci mají nyní do 7. června čas na posílání svých žádostí. Nad nimi se mimořádně sejdou radní v polovině června. 

Nabídka nájemného je důležitější než podnikatelský záměr 

„Poté bychom mohli novou kavárnu předat. Myslím si, že do konce června by ji vítěz mohl otevřít. Do této doby tam bude stávající kavárna,“ popsal Maroš. 

„Pravda je taková, že opravdu po 11 letech musí naše Oáza skončit,“ vzkázal v dubnu přes facebookový profil David Dvořák. Ten dnes Budějcké Drbně opět potvrdil, že se bude ucházet o provozování nového občerstvení. 

Veřejné už jsou podmínky, za kterých má vítěz získat pronájem nového areálu. Co v nich stojí? Kromě jiného má dotyčný či dotyčná spustit provoz nejdéle 1. července. Prostor sloužící k podnikání dostane nájemce na dobu neurčitou s tříměsíční výpovědní lhůtou. Nutné je také využívat vratné kelímky a dodržet podmínky Manuálu regulace reklamy na veřejných prostranstvích Českých Budějovic.

Celkem 60 procent hodnotících kritérií tvoří výše měsíčního nájemného a dalších 40 procent tvoří koncepce využití prostoru a podnikatelský záměr. 

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto David Nebor

Štítky české budějovice, jihočeský kraj, kavárna, občerstvení, sokolský ostrov, káva, investice, město, centrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autíčko zůstane v centru Budějc déle. Město hledá provozovatele kavárny  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.