Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na Sokolském ostrově v centru Budějc pokračuje David Dvořák, rozhodli radní

, aktualizováno 13. června 2023, 14:46

Je rozhodnuto. Nové občerstvení v centru Českých Budějovic bude provozovat David Dvořák. Podnikatel, který rozjel oblíbené autíčko u soutoku Malše a Vltavy, vyhrál v konkurenci dalších pěti uchazečů. Budějcké Drbně to potvrdil náměstek primátorky Petr Maroš (ODS).

O občerstvení, které vzniká na Sokolském ostrově, se ucházelo celkem šest zájemců. „Byly tam velké rozdíly mezi jednotlivými záměry, ať už jde o cenu či koncept. Pro mě nepřekvapivě byl nejúspěšnější stávající provozovatel kavárny David Dvořák,“ řekl redakci Petr Maroš

Radní Dvořáka vybrali jako nejvhodnějšího uchazeče. „Rozhodla kombinace konceptu i nabízené ceny, která byla z pohledu města velmi zajímavá. Jeho koncept nás přesvědčil,“ sdělil Maroš.

Radní podle něj vnímali velký počet obyvatel, který stál o to, aby Dvořák u soutoku Malše a Vltavy mohl podnikat dál. „Od toho jsme se ale snažili při rozhodování odhlédnout. Soustředili jsme se na nabídku,“ uvedl náměstek primátorky.

Město nyní s Davidem Dvořákem podepíše smlouvu. Podnikatel pak vyklidí prostor po stávajícím občerstvení a přesune se do toho nového, které v centru Českých Budějovic vzniká. Provoz by se měl spustit začátkem července. 

„Máme velkou radost. Jsem rád, že mohu dál pokračovat v něčem, co jsem tak dlouho budoval,“ popsal své první dojmy pro Budějckou Drbnu David Dvořák

V centru Budějc instalují novou kavárnu, fungovat bude od léta

Na českobudějovickém Sokolském ostrově bude od letošního léta nové občerstvení. Vybraná firma tam od minulého týdne instaluje kontejner. Okolo něj vznikne odpočinková zóna s výhledem na řeku. Město bude nyní hledat provozovatele.

Nový prostor podle něj umožní některé změny, které doposud ve stávajícím občerstvení nejsou reálné. Díky napojení na vodu bude například možné čepovat pivo do skla. 

„Čeká nás teď hodně práce a času není mnoho. Pustíme se do toho co nejdříve. Uvažovali jsme nad tím, že bychom z jednoho okýnka vydávali to, co je možné vydat hned, z toho druhého bychom pak dávali věci náročnější na přípravu. Všechno tohle a spousta dalších věcí se teprve ukáže za provozu,“ popsal Dvořák. I nadále budou lidé dostávat nápoje ve vratných kelímcích. 

„V podnikatelském záměru David Dvořák uvedl, že například rozšíří půjčovnu vybavení pro sport a plavbu, cvičení jógy, kulturní akce, divadelní představení, dále že nabídne prostor pro setkávání komunit a spolků, matek s dětmi i seniorů. A samozřejmě, že si tam lidé dají výběrovou kávu, čepované pivo, drobné jídlo i zmrzlinu,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek primátorky Tomáš Bouzek (TOP 09) s tím, že výše měsíčního nájmu je 85 tisíc korun.

David Dvořák s Coffee on the go opustí Sokolák. Na první kávovar si vydělal díky borůvkám

Na trávu u Slepého ramene v centru Českých Budějovic přijel poprvé se svým kamarádem v září 2012. Za téměř 10 let dokázal David Dvořák vybudovat okolo bílé dodávky jedno z nejoblíbenějších míst ve městě. Teď ví, že musí jeho kavárna Coffee on the...

Radost má podnikatel také z toalet, které budou ve stejném objektu jako nové občerstvení. Právě to je jedna z věcí, na kterou si lidé na Sokolském ostrově dlouhodobě stěžují. Nabídku by chtěl David Dvořák posunout, s ohledem na to, že je sezona v plném proudu, k tomu ale nejspíš dojde později. 

Dvořák podniká na Sokolském ostrově několik let. Z jednoho autíčka a pár stolů a židlí se během několika let stalo jedno z nejoblíbenějších míst v Českých Budějovicích. 

„Poprvé jsme tam přijeli 5. září 2012. Hned na začátku na nás přijelo asi šest kontrol. Ty začátky byly těžké. Byli jsme hodně na očích a některým lidem se to moc nelíbilo. Na začátku jsme tam seděli ve dvou a ten proces byl docela dlouhý, jedno latté trvalo třeba sedm minut,“ popsal v roce 2021 začátky svého podnikání pro Budějckou Drbnu. 

Nyní autíčko Coffee on the go ze Sokolského ostrova zmizí, Dvořák ale bude v centru Českých Budějovic podnikat dál. 

„Jedno nejoblíbenějších míst naráží na limity svého využití a město se proto rozhodlo reagovat na obrovskou poptávku tím, že rozšíříme zázemí pro návštěvníky, kteří na Sokolák přicházejí,“ vysvětlil loni tehdejší náměstek primátora a stávající opoziční zastupitel Juraj Thoma (Občané pro Budějovice) důvody, proč se město rozhodlo vybudovat nové občerstvení. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš

Štítky české budějovice, sokolský ostrov, david dvořák, petr maroš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Sokolském ostrově v centru Budějc pokračuje David Dvořák, rozhodli radní  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.