Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Nehodu na obchvatu Chýnova nejspíš zavinila řidička, která nedala přednost

Jeden člověk zemřel a čtyři se zranili po vážné dopravní nehodě, která se stala ve čtvrtek 5. července na obchvatu Chýnova. Podle policie střet pravděpodobně zavinila žena, když nedala přednost autu na hlavní silnici. Právě nedání přednosti a přehlednost křižovatky jsou témata, která řidiči řeší v souvislosti s obchvatem nejčastěji.

Ve středu odpoledne došlo k vážné dopravní nehodě na Táborsku. Auta znovu havarovala na obchvatu Chýnova. Řidič podle policie pravděpodobně nedal přednost v jízdě. Jeden člověk zemřel, čtyři jsou zranění včetně ženy, kterou transportoval vrtulník...

Vážná nehoda se stala v odpoledních hodinách. Kromě policistů na místě byli také zdravotníci ve čtyřech sanitkách a vrtulník. Mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová uvedla, že zdravotníci ošetřili pět lidí.

„Tři osoby utrpěly lehčí poranění a po poskytnutí přednemocniční péče a zajištění stavu byly převezeny do táborské nemocnice. Mladá žena utrpěla těžké poranění hlavy, bylo nutné zajistit její dýchací cesty a napojení na umělou plicní ventilaci. Ve vážném stavu byla letecky transportována na ARO nemocnice v Českých Budějovicích,“ popsala Fajtlová. 

Těžké zranění utrpěla žena ve středním věku, u které došlo k selhání životních funkcí. „Záchranáři ženu několik desítek minut oživovali, bohužel navzdory jejich maximálnímu úsilí a snaze nakonec svým zraněním podlehla,“ sdělila mluvčí. 

Policejní mluvčí Jiří Matzner dnes doplnil informace k tomu, co se pravděpodobně na místě stalo. „Dopravní nehodu pravděpodobně zavinila řidička, která nedala přednost vozidlu jedoucímu po hlavní silnici,“ uvedl Matzner. 

Je podle vás obchvat Chýnova přehledný?

Celkem hlasovalo433 čtenářů

Nedání přednosti je jednou z příčin, proč na obchvatu Chýnova dochází k řadě nehod. Na Facebooku je dokonce skupina "Chýnovský obchvat a jeho nehody s komenty opravdových odborníků", kde se stovky lidí vyjadřují v k situaci na této silnici. 

Někteří lidé tvrdí, že je úsek, kde dochází k nehodám, přehledný a stačí se věnovat řízení a rozhlédnout se. Další část řidičů navrhuje, aby se na křižovatku umístila stopka. Názory se různí. 

„Pohled na křižovatku od příjezdu z Turovce .... Člověk si myslí, když najede na ten horizont, že bude obchvat přejíždět vrchem, ale on po chvilce skončí přímo na něm a kdo tam jede okolo stovky a přehlídne značku, tak je to ruská ruleta...,“ napsal napříkald pod facebookový příspěvek Budějcké Drbny Tomáš Kvěch, který redakci poskytl video z této trasy. 

Chýnovský obchvat je každopádně jedním z nejrizikovějších úseků v Jihočeském kraji. Tragická dopravní nehoda se tam stala devět dnů před tou poslední. Tehdy zemřel řidič motorky po střetu s automobilem. 

„Pravděpodobnou příčinou nehody bylo nedání přednosti v jízdě. Dle dosavadního šetření jel dvaapadesátiletý řidič osobního vozidla Seat po vedlejší silnici ve směru od Turovce na Chýnov a nedala přednost šestapadesátiletému řidiči motocyklu, který jel po hlavní silnici ve směru od Pelhřimova na Tábor,“ uvedla tehdy policejní mluvčí Lenka Pokorná.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky jihočeský kraj, táborsko, chýnov, nehoda, obchvat

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nehodu na obchvatu Chýnova nejspíš zavinila řidička, která nedala přednost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.