Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

ŘSD obdrželo pět nabídek na stavbu úseku dálnice D3 z Nažidel k Dolnímu Dvořišti

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) obdrželo pět nabídek na stavbu úseku dálnice D3 z Nažidel k Dolnímu Dvořišti na Českokrumlovsku. Na twitteru o tom informoval ředitel ŘSD Radek Mátl. ŘSD má na úsek stavební povolení.

Stát má stavební povolení na další část D3. Úsek k hranicím chce začít stavět ještě letos

Ředitelství silnic a dálnic chce na konci letošního roku začít stavět úsek dálnice D3 z Nažidel k hranicím s Rakouskem. Na tři a půl kilometru dlouhý úsek získal stát stavební povolení, nyní dokončuje majetkoprávní přípravu. Výběrové řízení na...

„Nejvýhodnější nabídku podala společnost Swietelsky za 874,933 milionu korun bez daně, což je 70,2 procenta předpokládané ceny," uvedl Mátl. Předpokládaná cena za stavbu dlouhou 3,5 kilometru je 1,24 miliardy korun bez daně.

Jde o poslední úsek jihočeské části D3, která tak povede až ke státní hranici s Rakouskem. „Dokončuje se majetkoprávní příprava," uvedl Mátl. Jde o novostavbu dálnice, která zčásti povede v trase silnice I/3. Začne mezi obcemi Suchdol a Trojany u Dolního Dvořiště a skončí asi 400 metrů od státní hranice.

ŘSD pracuje i na jiných úsecích D3 ve směru z Českých Budějovic k hranici s Rakouskem. Loni v únoru začalo stavět část mezi Třebonínem a Kaplicí za 1,87 miliardy Kč bez DPH a úsek dlouhý 8,6 kilometru chce zprovoznit koncem roku 2024. Stavba navazuje na budovaný dálniční obchvat Českých Budějovic.

V provozu je 70 kilometrů D3, která má v budoucnu spojit Prahu s Českými Budějovicemi a rakouskými hranicemi. Měřit by měla 170 kilometrů. Celou D3 z Prahy k hranicím včetně středočeských částí chce stát podle ministerstva dopravy dokončit do roku 2030, jihočeskou část do roku 2026.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jakub Bartoš

Štítky ČR, stavby, silnice, D3, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD obdrželo pět nabídek na stavbu úseku dálnice D3 z Nažidel k Dolnímu Dvořišti  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.