Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Na nádrži Orlík u Podolska na Písecku přestal platit zákaz koupání

Na nádrži Orlík u Podolska na Písecku přestal po čtyřech týdnech platit zákaz koupání. Voda tam má nyní pouze zhoršenou kvalitu. Zákaz koupání platil od 13. července. Informovali o tom jihočeští hygienici.

„Podle aktuálního rozboru je tu voda s mírně zvýšenou pravděpodobností vzniku zdravotních problémů při vodní rekreaci. U některých vnímavých jedinců by se již mohly vyskytovat zdravotní obtíže. Po koupání se doporučuje osprchovat se čistou vodou. Je překročena limitní hodnota ukazatele sinice, chlorofyl a vodní květ, je zde též snížená průhlednost," řekla k Podolsku ředitelka jihočeské krajské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

Podobně jako u Podolska představuje na jiném místě orlické přehrady na Radavě voda mírně zvýšenou pravděpodobnost vzniku zdravotních potíží. U vnímavých jedinců by se mohly vyskytnout zdravotní obtíže. Po koupání hygienici doporučují sprchu.

Zhoršenou kvalitu má voda také v rybnících Hejtman a Staňkovský na Jindřichohradecku a u lipenské nádrže v Horní Plané. Nejlepší podmínky na koupání na jihu Čech jsou u lipenské pláže v Černé v Pošumaví. Podle hygieniků je tam voda vhodná ke koupání.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na nádrži Orlík u Podolska na Písecku přestal platit zákaz koupání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.