Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kulturní tipy: Festival obsadí centrum Budějc, otevřou se hrady a zámky

Poslední srpnový víkend nabízí řadu kulturních akcí po celém Jihočeském kraji. V Českých Budějovicích se koná oblíbený festival, pokračuje Země živitelka, slavnosti hostí Kaplice či Protivín a muzeum láká na Africký den.

Pátek 25. srpna

Festival v centru města

Do centra Českých Budějovice se vrací festival Město lidem, lidé městu 2023. Centrum města pokryje živá tráva, lidé se mohou těšit také na dobré jídlo, pití a doprovodný kulturný program. Akce se koná v pátek a v sobotu. 

Živitelka zve na bohatý program

I nadále pokračuje v areálu výstaviště Země živitelka. Předvadiště hostí v pátek od 9 do 15 hodin rychlostní střiž ovcí. Na stejném místě se od 15:30 hodin koná předvedení plemene dexter. Pestrý program, který zahrnuje živou hudbu, výstavy strojů, ukázky zvířat a další aktivity potrvá až do úterý příštího týdne. 

Zájem vystavovatelů o Zemi živitelku je rekordní. Prezident letos nepřijede

Na konci srpna se na českobudějovické výstaviště vrací nejnavštěvovanější zemědělská výstava Země živitelka. O 49. ročník je podle vedení výstaviště rekordní zájem, přihlášeno je přes 600 vystavovatelů. Letošním mottem agrosalonu je udržitelnost....

Sobota 26. srpna

Do Hradozámecké noci se zapojí Hluboká či Třeboň

Hrané i komentované prohlídky, koncerty nebo zmrzliny připravené podle historických receptur nabídne v jižních Čechách 26. srpna Hradozámecká noc. Zapojí se do ní zámky Červená Lhota, Dačice, Hluboká, Kratochvíle, Třeboň a hrady Landštejn, Nové Hrady a Rožmberk. 

Například na zámku Červená Lhota čeká zájemce volná prohlídka, na nádvoří zahraje skladby z doby renesance a baroka soubor Pištíci a Fidlíci. „Pro rodiny s dětmi bude v bývalé zámecké kuchyni připravená dílnička na výrobu lampionů i řada dalších her. Program odstartuje v 19:00," uvedla mluvčí jihočeských památkářů Markéta Slabová.

Jihočeské zámky chystají na sobotu prohlídky i ochutnávku zmrzlin

Hrané i komentované prohlídky, koncerty nebo zmrzliny připravené podle historických receptur nabídne v jižních Čechách 26. srpna Hradozámecká noc. Zapojí se do ní zámky Červená Lhota, Dačice, Hluboká, Kratochvíle, Třeboň a hrady Landštejn, Nové...

Slavnosti v Protivíně a Kaplici

Masarykovo náměstí láká na Městské slavnosti protivínské, které se konají v sobotu od 14 hodin. Ještě dříve - už v devět hodin ráno - hostí městský park Kaplické slavnosti. Food festival láká na dobré jídlo a doprovodný program, vysotupí Žlutý pes, Tha Atavists či Robin Mood. Vstupné je zdarma. 

Bitva o Slamburk

Park Kláštera Borovany bude v sobotu hostit bitvu pro malé i velké. V parku vznikne z balíků slámy hrad Slamburk. V něm se uskuteční mimo jiné rytířské hry a divadelní vystoupení. Začátek akce je v 10 hodin.

Neděle 27. srpna

Africký den v muzeu

Prostory Jihočeského muze v Českých Budějovicích nabízí v neděli Africký den. Lidé se mohou od 10:00 hodin podívat na výrobu dekorací či šperků. V 11:00 začíná komentovaná prohlídka výstavy Umění černé Afriky. Ve 13:00 hodin je na programu živá africká hudba. Akce pak pokračuje do odpoledních hodin, podrobný program je na webu muzea. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky kultura, tipy, České Budějovice, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kulturní tipy: Festival obsadí centrum Budějc, otevřou se hrady a zámky  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.