Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Tábor zve na koncerty, České Budějovice lákají na rybí slavnosti

Jihočeši si mohou o víkendu vybírat z řady akcí. Druhé největší město v kraji zve na Táborská setkání, České Budějovice lákají na rybí slavnosti či farmářské trhy a v neděli si můžete zasportovat při běhu okolo Munického rybníku.

Pátek 15. 9.

Kulturní víkend u Jordánu

Třídenní akce Táborská setkání začíná dnes a potrvá až do neděle. Dnes večer ve 20:45 hodin je na programu příchod pochodňového průvodu po Žižkově náměstí. Tam pak ve 21:30 hodin začne videomapping. 

V sobotu hostí od 10:00 do 23:00 hodin Tržní náměstí středověké tržistě, ve 20:00 hodin vystoupí na Žižkově náměstí D.Y.K. a ve 22:30 hodin Monkey Business. Nad Jordánem pak lidé ve 22:00 hodin uvidí ohňostroj. Akce pokračuje i v neděli. Plné vstupné stojí 350 korun, zlevněné 250 korun. V neděli je akce zdarma.

Sobota 16. 9.

Řemeslníci přijedou do centra Budějc

Sokolský ostrov hostí v sobotu Boží den. Program potrvá od 14:00 do 18:00 hodin a láká na trh lidových řemesel, kreativní workshop pro děti, malování obličeje nebo triček či výrobu odznaků. V 19:00 hodin pak začne koncert Trinity Worship Band. Vstup je zdarma.

Rybí slavnosti v Panské

Od 10:00 do 22:00 mohou lidé vyrazit do centra Českých Budějovic, kde se konají Panské rybí slavnosti ve stejnojmenné ulici.

Běh MaRUNka v Besednici

V sobotu se v Besednici pod horou Kohout běží benefiční závod. Celé startovné jde na podporu organizace Autis Centrum. Na programu jsou čtyři dětské závody a dva pro dospělé na trasách o délce tři a sedm a půl kilometru. Online registrace stojí 150 korun, na místě zaplatí lidé 250 korun. Dětské závody stojí 50 korun při registraci online a 100 korun na místě. 

„Letos pořádáme již pátý ročník. Benefiční závod je vzpomínkou na besednickou rodačku Marušku Jarošovou, která nás nečekaně opustila v roce 2018. Maruška vždy myslela na druhé, snažila se pomáhat ve svém okolí a měla neuvěřitelný dar spojovat lidi. Ráda běhala a v posledních letech se zajímala o charitu. MaRUNka běh je spojen s Autis Centrem, kde Maruška v posledních letech jako dobrovolník a asistent pomáhala dětem s autismem,“ říká jeden z pořadatelů a zároveň Maruščin otec.

Neděle 17. 9.

Okolo Muňáku

V neděli mohou běžci vyrazit do Munic. Na návsi začíná trasa běhu okolo stejnojmenného rybníka, která vede mimo jiné kolem Hluboké, ZOO, Dvora Vondrov, podél Bažantnice a poté zpět do Munic. Každý může podpořit podle svého uvážení Centrum Bazalka. 

Startovné je na místě 300 a online 200 korun, vstupné pro děti stojí 50 korun. Od 9:30 do 10:30 je na programu registrace dětí, od 9:30 do 12:15 se registrují dospělí. Start hlavního osmikilometrového závodu je ve 12:30 hodin. Děti vyběhnou v 11:00 hodin.

Trhy v Žižkárně

Českobudějovická Žižkárna pak v neděli láká na tradiční farmářské trhy. Návštěvníci si mohou koupit výrobky od lokálních farmářů a prodejců.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky kultura, tábor, vltava, kultura, sport, české budějovice, jídlo, festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Tábor zve na koncerty, České Budějovice lákají na rybí slavnosti  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.