Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: Pivovar zve na slavnosti, areál univerzity hostí rugbyový den

Bohatý kulturní program čeká v nadcházejících dnech na obyvatele a návštěvníky Jihočeského kraje. Ti mohou vyrazit na slavnosti v areálu pivovaru, módní bazar či hasičský den. Akce se konají po celém kraji.

Pátek 22. 9.

Hasiči složí slib

Náplavka u Dlouhého mostu v Českých Budějovicích dnes nabídne Den s hasiči. Program zahrnuje ukázky požárního sportu či další aktivity, které souvisí s hasičskou prací. V 15:00 budou na místě skládat slib noví hasiči. 

Sobota 23. 9. 

Slavnosti v areálu pivovaru

Svatováclavské slavnosti hostí areál Pivovaru Samson. Akce se koná v rámci Dnů českého piva, které zaštiťuje Český svaz pivovarů a sladoven. Návštěvníci se mohou těšit na festival plný jídla a pití. Akce potrvá od 11 do 21 hodin a zájemci se mohou na místo přepravit i lodní dopravou. Vystoupí kapely JSPT Úsvit, Dědek band, The Greens a program zakončí William. Vstup je zdarma. 

Bazárek v Táboře

Sojčák v Táboře láká v sobotu na Módní Bazárek. Akce začíná v devět hodin ráno hned vedle obchodního centra PH a potrvá čtyři hodiny. Vstup je zdarma. 

Slavnosti hostí i Hradec

Na Svatováclavské slavnosti zve i Jindřichův Hradec. Na náměstí Míru se bude od 10 hodin konat tradiční jarmareční prodej, nebude chybět dětská zóna s malováním na obličej a doprovodný hudební program. Od 11 hodin zahraje jedna z nejvyhledávanějších jihočeských dechovek – Babouci. Od 13 hodin je na programu koncert jihlavské jazz & swingové skupiny Bee Band, a hudební program zakončí česko - rakouská rock’n’rollová kapela HEGLAS.

Neděle 24. 9.

Rugby v krajském městě

Sportovní areál Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích nabídne v neděli rugbyový den. Na programu je celodenní turnaj U12 od 10:00 hodin. Ve 14:00 hodin začíná zápas mužů RC ČB/RŠ Nýrsko vs. RC Liberec/RK Petrovice B.

Pondělí 25. 9.

Den srdce

Areál Nemocnice České Budějovice v pondělí zve na Den srdce. Ve vstupním terminálu se konají přednášky, v 9:15 promluví lékař Martin Trnka z Interního oddělení, po něm vystoupí v 10:00 hodin jeho kolega z Kardiologického oddělní Přemysl Hájek a následovat budou další řečníci. Od 13:00 do 14:00 hodin mohou zájemci využít lékové poradenství. Ve stejnou dobu se koná autogramiáda HC Banes Motor České Budějovice.

Venkovní program nabídne ukázku záchrany člověka od oddělení ARO, rehabilitační oddělení, měření cholesterolu či upozornění na negativního vlivu kouření na správnou srdeční funkci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pivovar Samson

Štítky kultura, tábor, kultura, sport, české budějovice, tábor, jihočeský kraj, program, festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: Pivovar zve na slavnosti, areál univerzity hostí rugbyový den  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.