Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Jeden člověk zemřel při nehodě u Bernartic. Další se stala u Hluboké nad Vltavou

, aktualizováno 31. října 2023, 22:00

Dvě vážné nehody se dnes staly na jihu Čech. Odpoledne hasiči vyprošťovali řidiče z auta, které se převrátilo na bok. Večer došlo k tragickému střetu u Bernartic na Písecku, kde se srazil osobní automobil s nákladním.

První nehoda se stala okolo 15. hodiny. „Jednu zraněnou osobu vyprošťovali profi hasiči z českobudějovické stanice společně s podnikovými hasiči SŽ České Budějovice ze zničeného auta, které havarovalo u Hluboké nad Vltavoul,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů

Ve večerních hodinách pak vyjížděli policisté, hasiči a zdravotníci k tragickému střetu, který se stal na silnici I/29 u Bernartic. Tam se srazila dvě vozidla - osobní a nákladní. 

„Dopravní nehoda se smrtelných zraněním se stala mezi obcemi Bernartice - Podolí. Provoz je v tomto úseku uzavřen,“ informoval policejní mluvčí Milan Bajcura ve 21:00 hodin. 

„Střetl se zde osobní automobil s nákladním. V osobním autě zůstaly zaklíněné dvě osoby,“ sdělila Matějů. Podle policie řidič osobního vozidla pravděpodobně přejel do protisměru z dosud nezjištěných příčin. 

Zdravotnické operační středisko vyslalo k nehodě posádku z Milevska, lékařskou posádku z Písku a vzlétl také vrtulník. Informovala o tom mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová.

„Muž následkem střetu utrpěl zranění neslučitelná se životem, kterým bohužel na místě podlehl. Žena zůstala ve voze zaklíněna a po jejím vyproštění bylo nutné poskytnout jí akutní přednemocniční péči, záchranáři ji zajistili žilní vstup pro podání nezbytných léčiv, zafixovali ji celotělovou vakuovou matrací a krčním límcem a zajistili dýchací cesty napojením na umělou plicní ventilaci (dýchací přístroj). S těžkými mnohočetnými poraněními byla následně letecky transportována do českobudějovické nemocnice,“ popsala Fajtlová. Řidič kamionu vyvázl bez zranění. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky jihočeský kraj, policie, nehoda, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jeden člověk zemřel při nehodě u Bernartic. Další se stala u Hluboké nad Vltavou  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.