Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Žena, kterou našli na českém hřbitově, mohla zemřít v Rakousku

V sousedním Rakousku pokračuje vyšetřování tragického úmrtí dvou lidí. Tělo ženy našel turista na hřbitově v Pohoří na Šumavě. Podezřelého začala hledat policie, v akci byli psovodi, vrtulník i speciální jednotka. Muž byl nakonec nalezen mrtvý ve stodole.

O pokračujícím vyšetřování informoval včera dolnorakouský zpravodajský server ORF

„Tělo ženy bylo objeveno o víkendu na hřbitově v České republice, uvedl na žádost policejní mluvčí Johann Baumschlager. Stále však není jasné, kde se místo činu nacházelo. Za tímto účelem provádí Státní úřad kriminální policie spolu s českými kolegy přeshraniční vyšetřování,“ uvedl server. 

V úvahu podle něj připadá domov devětatřicetiletého muže v obci Schönbach v okrese Zwettl. Kriminalisté tam provedli vyšetřování. 

Tělo zavražděné ženy našel náhodný turista v sobotu kolem poledne na hřbitově v Pohoří na Českokrumlovsku. „Kriminalisté provedli ohledání těla, místa nálezu i širšího okolí. Nařízena byla soudní pitva. Ta potvrdila násilnou smrt. Jak se tělo zavražděné dostalo na hřbitov v Čechách, není jasné,“ uvedl tehdy policejní tiskový mluvčí Jiří Matzner.

Jihočeští kriminalisté vyšetřují společně s rakouskými kolegy vraždu ženy, jejíž tělo našel o víkendu náhodný turista na hřbitově v Pohoří na Českokrumlovsku. Soudní pitva potvrdila, že žena zemřela násilnou smrtí. Rakouská policie dnes odpoledne...

Jako podezřelý byl podle ORF rychle identifikován 34letý muž. Začalo proto intenzivní pátrání v Dolním Rakousku v okolí města Langenlois, které se nachází v okrese Krems. Zúčastnili se ho psovodi i speciální jednotka Cobra. Muže nakonec našli v odpoledních hodinách. Jeho tělo objevili ve stodole ve zmíněném městě. 

„Podle policie mohl spáchat sebevraždu. Podle Baumschlagera byl v jednom z dolnorakouských vozidel nalezen dopis. O obsahu však nebyly podány žádné informace,“ uvádí ORF. 

Podle rakouského portálu Salzburger Nachrichten je podezřelým partner o pět let starší majitelky stáje z okresu Zwettl. Po ženě bylo před několika dny vyhlášeno pátrání. Podle serveru byla žena střelena do hlavy. Podle Salzburger Nachrichten byla zavražděná členkou okresního vedení Svobodné strany Rakouska (FPÖ), která bývá označovaná jako krajně pravicová, v Zwettlu. Loni v únoru ve městečku Horn uspořádala demonstraci proti nátlaku nechat se očkovat proti covidu-19. Protest, na který přišlo 250 lidí, prý tehdy městečko ochromil.

Zpravodajský server také připomněl, že po celém Rakousku existují kontaktní místa, která nabízejí poradenství a podporu v případě krize. Celorakouskou telefonickou poradnu lze zdarma kontaktovat na čísle 142. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky česko, rakousko, policie, vyšetřování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena, kterou našli na českém hřbitově, mohla zemřít v Rakousku  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.