Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V centru jel na elektrické koloběžce téměř padesátkou. Nadýchal přes dvě promile

Rychlostí 45 kilometrů za hodinu se podle policie proháněl muž ulicemi Českých Budějovic. Při jízdě na elektrické koloběžce ho zastavili strážníci městské policie. Ti vzápětí zjistili, že dotyčný nadýchal více než dvě promile.

Osmačtyřicetiletý muž jel na elektrické koloběžce kolem řek Malše a Vltava. „Dle zjištěných a doložených skutečností byl při dopravní kontrole strážníky Městské policie České Budějovice zastaven řidič elektrické koloběžky – scooteru o výkonu 1,5 kW, který jel rychlostí 45 km/h v historické části Českých Budějovic,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura.

Při kontrole strážníci cítili alkohol. Proto řidiče vyzvali k testu. Výsledek ukázal hodnotu více než 2,3 promile. Později se navíc ukázalo, že muž není držitelem řidičského oprávnění k elektrické koloběžce.

„Svým jednáním se dotyčný muž dopustil přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a zároveň přestupku na úseku bezpečnosti v silničním provozu. Případ je šetřen formou zkráceného přípravného řízení, kdy si uvedený převzal sdělení podezření, ale do konce tohoto roku může očekávat předvolání k soudci okresního soudu,“ dodal Bajcura. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, české budějovice, koloběžka, krimi, alkohol, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Recidivistům vždy hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty kvůli přetíženým věznicím, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nebo doma, jinak se z toho bendobahna nevyhrabeme. Ponechat do vyřešení případu, zaplacení pokuty a nákladů,a po dobu trvání případné podminky.

Úterý, 5. prosince 2023, 14:23Odpovědět

V centru jel na elektrické koloběžce téměř padesátkou. Nadýchal přes dvě promile  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.