Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Auto dostalo smyk a narazilo do stromu. Dva lidé skončili v nemocnici

, aktualizováno 12. prosince 2023, 11:16

K vážné dopravní nehodě vyjížděli jihočeští záchranáři. U obce Majdalena na Jindřichohradecku havaroval osobní automobil. Auto po smyku čelně narazilo do stromu. Zdravotníci ošetřili dvě osoby.

Nehoda se stala před půl devátou večerní. K Majdaleně vyjížděli tři posádky z Třeboně a Českých Budějovic.

„Řidič zůstal po nárazu ve voze zaklíněn a po celou dobu byl při vědomí a se záchranáři komunikoval. Utrpěl středně těžká poranění horní a dolní končetiny. Záchranáři jej zajistili žilním vstupem a nitrožilně podanými léky, imobilizovali jej krčním límcem a vakuovou matrací a následně transportovali do českobudějovické nemocnice,“ napsala mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová.

Spolujezdec podle prvotních vyšetření utrpěl poranění horní končetiny. Po ošetření byl převezen do jindřichohradecké nemocnice. 

V úterý ráno zveřejnila k nehodě informace také jihočeská policie. „Podle dosavadních informací osmnáctiletý řidič osobního automobilu Peugeot nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména povětrnostním podmínkám, stavu a povaze vozovky a na mokré vozovce dostal smyk. S vozidlem poté vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do vzrostlého stromu,“ informovala policejní mluvčí Věra Mžiková.

Vzkázala, aby řidiči při jízdě v nepříznivém počasí dbali na opatrnost. „Myslete na to, že v zimním období se automobil na vozovce chová úplně jinak než je tomu v létě na suché vozovce,“ dodala. 

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS Jihočeského kraje

Štítky nehoda, jihočeský kraj, majdalena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Auto dostalo smyk a narazilo do stromu. Dva lidé skončili v nemocnici  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.