Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Lyžařské areály na jihu Čech s nástupem ochlazení začaly vyrábět nový sníh

Lyžařské areály na jihu Čech s nástupem ochlazení začaly vyrábět umělý sníh. Chtějí tak rozšířit pro návštěvníky nabídku otevřených sjezdovek. Vyplývá to z aktuálních informací ČTK. Na jihu Čech včera sněžilo, což by mohlo ještě vylepšit podmínky pro lyžování.

„Zatím máme v provozu dva kilometry sjezdovek. Ale zasněžujeme a čekáme, až nám podmínky povolí nabídku rozšířit. Možná, že další sjezdovku otevřeme už v pondělí. Ale o tom se teprve ještě rozhodneme. Nechceme nic uspěchat, raději o den déle počkáme, než abychom pouštěli lidi na sjezdovku, kde bude málo sněhu," řekl za Skiareál Lipno Jiří Gruntorád. Nyní lidé v areálu lyžují na sjezdovce Jezerní a Spojovací. V minulých dnech podmínky hodně zkomplikoval déšť.

„Kvůli teplému počasí jsme museli omezit provoz. Ale dneska napadlo 15 centimetrů čerstvého sněhu a kromě toho vyrábíme umělý. Možná bychom v pondělí mohli otevřít sjezdovky na Nových Hutích," uvedl za Skiareál Zadov Petr Vondraš.

Dodal, že návštěvníci nyní mohou využívat sjezdovku Kobyla a U Horejšů. Kromě toho provozovatelé upravují stopy pro běžkaře v okolí Zadova.

V lyžařském areálu Hochficht na česko-rakouské hranici Šumavy je v provozu 20 kilometrů sjezdovek. Dnes ráno tam napadlo dalších pět centimetrů sněhu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Hochficht

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařské areály na jihu Čech s nástupem ochlazení začaly vyrábět nový sníh  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.