Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Auto, které sjelo do potoka, našel náhodný svědek. Řidič zemřel

, aktualizováno 9. ledna 2024, 19:42

Tragická dopravní nehoda se dnes stala na Českokrumlovsku. Podle policie při události auto sjelo do potoka. Řidič ve vozidle zemřel, později ho našel náhodný chodec. Jihočeští zdravotníci na místě nezasahovali.

O tragické nehodě informoval policejní mluvčí Milan Bajcura„Havárie osobního vozidla Renault se stala v Českém Krumlově, části Vyšný,“ uvedl.

Podle Bajcury vozidlo našel náhodný chodec. „Po příjezdu na místo zjistili, že pravděpodobně v odpoledních hodinách jel řidič (ročník 1958) s osobním vozidlem tovární značky Renault Scenic po zasněžené místní komunikaci, kdy se zřejmě plně nevěnoval řízení a při couvání narazil do stromu. Při další jízdě vpřed s vozem vyjel mimo cestu, kde poté došlo k těžkému zranění neslučitelným se životem,“ popsal Bajcura.

Případ vyšetřují českokrumlovští dopravní policisté pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti. Od začátku roku to je již třetí tragická nehodu na jihočeských silnicích.

V sobotu odpoledne uzavřela dopravní nehoda hlavní silnici, která spojuje České Budějovice a Český Krumlov. Řidiči tudy neprojeli od 16:00 hodin do 21. hodiny večerní. Na komunikaci I/3 se čelně srazila dvě vozidla. Jedna žena při nehodě zemřela,...

Jihočeští zdravotníci na místě nezasahovali, uvedla mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová.

Jihočeští hasiči na místo nehody vyjížděli v půl šesté, sdělila Budějcké Drbně mluvčí Vendula Matějů„Vyžádali si nás na pomoc k technickému zásahu, při kterém naše jednotka pomohla s vytažením vozidla,“ popsala. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš

Štítky jihočeský kraj, nehoda, policie, český krumlov

Auto, které sjelo do potoka, našel náhodný svědek. Řidič zemřel  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.