Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dynamo uzavřelo partnerství s britskou firmou. Pomůže s příchodem nového investora

Budoucnost Dynama. To je hlavní téma fotbalových fanoušků v Českých Budějovicích. Jihočeský klub dnes informoval o partnerství s britskou společnosti Footify. Ta má mimo jiné pomoci s příchodem nových investorů. Stále se navíc řeší otázka trenérů.

Dynamo začíná přípravu s jednou posilou. Jednání s novým majitelem pokračují

Hráči českobudějovického Dynama se ve čtvrtek ráno potkali na Střeleckém ostrově. Jihočechům začala příprava na druhou polovinu sezony. Do ní se zapojila posila z Rakouska a na programu jsou zatím dva přípravné zápasy. Otazníky dál visí nad...

Jihočeši o tom dnes ráno informovali v tiskové zprávě. „Společnosti C.S. commerce service a.s. jako majoritní akcionář SK Dynamo České Budějovice a FOOTIFY PARTNERS UK LIMITED uzavřely dohodu o strategickém partnerství,“ stojí v úvodu vyjádření.

První zmíněnou firmu vlastní majitel Dynama Vladimír Koubek. Ten sám se v tiskové zprávě k novince nevyjádřil. 

Účelem nové smlouvy je podle klubu koordinace příchodu investorů do klubu SK Dynamo České Budějovice dle mezinárodních standardů. „Součástí této aktivity je i nová organizace klubu a jeho personální rozvoj,“ vzkázali Jihočeši. 

Footify sídlící v Londýně vede Lusola Adewumi. Ten je podle svého profilu na síti LinkedIn absolventem Univerzity Lagos v Nigérii. Později pracoval právě v oblasti marketingu a marketingového poradenství. 

„Footify je poradenská společnost v oblasti managementu se sídlem ve Velké Británii, která se primárně zaměřuje na komerční poradenství, maximalizaci potenciálu příjmů sportovních značek a koordinaci investičních akcí pro obchodní růst,“ uvedlo Dynamo. Klub dodal, že vstup strategického partnera do klubu lze očekávat v první polovině roku 2024.

Útočník Adediran se připojuje k Baníku. Dynamo nakonec odletí do Turecka

Přestup nigerijského útočníka z Dynama je zase o něco blíže. Quadri Adediran už se připojil k Baníku Ostrava, se kterým Jihočeši vyjednávají podmínky přestupu. Na podzim si třiadvacetiletý fotbalista připsal v nejvyšší soutěži dvě branky a dvě...

Vladimír Koubek dnes novinku okomentoval v rozhovoru pro idnes.cz„Očekávám, že Footify vyšle do klubu osobu, se kterou bude Dynamo spolupracovat. Předpokládám, že i já se budu věnovat dění v klubu, ale už ne na té čelné pozici,“ řekl. Kdo klub povede, podle něj není jasné.

Nový partner měl mít rozhodující slovo v tom, kdo se stane trenérem A-týmu. Ani to zatím není jasné. Podle informací Budějcké Drbny se nyní vážně řeší scénář, ve kterém kádr převezmou David a Karel Jarolímové, o čemž se mluvilo na konci prosince. Jasno by mělo být v nejbližších dnech. 

O vstupu britské firmy se mluví několik týdnů. „Kolem Dynama se točí potenciální zájemce o vstup do klubu – Brit s nigerijskými kořeny žijící v Londýně, jak potvrzuje také web Livesport Zprávy. Kontakt s ním a současným vlastníkem Vladimírem Koubkem zprostředkovali agenti Jiří Petr a Michal Rakovan,“ uvedl už 15. prosince server infotbal.cz.

Zájemců bylo více. Server infotbal.cz uvedl, že se kolem možného prodeje Dynama točí bývalý předseda fotbalového svazu František Chvalovský, který zastupuje potenciální investory. Budějcká Drbna před nedávnem informovala o tom, že Dynamo bylo jedním z klubů, o které se zajímal podnikatel Ondřej Kania. Ten však nakonec zamířil na sever Čech do Liberce. 

Vzkaz fanoušků při prosincovém utkání v Praze. Foto: Jakub Bartoš

V uplynulých týdnech a měsících vedení klubu řešilo řadu témat. Kromě složité finanční situace, nejasnosti kolem soustředění v Turecku či změn v kádru se proti klubu obrátila část fanoušků. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky dynamo, fotbal, sport, české budějovice, footify

Dynamo uzavřelo partnerství s britskou firmou. Pomůže s příchodem nového investora  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.