Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dálnici D3 ve směru na České Budějovice uzavřela nehoda kamionu

, aktualizováno 19. ledna 2024, 13:40

Převracený kamion od pátečního rána komplikovala dopravu na dálnici D3. Ta byla uzavřena na 84,5 kilometru ve směru z Prahy na České Budějovice. V opačném směru byla dálnice průjezdná jedním pruhem. Omezení trvalo zhruba pět hodin.

O nehodě informovala policie na sociální síti X. „Aktuálně je uzavřena dálnice D3 na 84,5 km ve směru z Prahy na České Budějovice. Převrácený kamion blokuje oba jízdní pruh,“ uvedla policie. 

S uzavírkou musí řidiči počítat dopoledních hodin, vzkázala před sedmou hodinou ranní policie. Nehoda se stala na úrovni mezi městy Sezimovo Ústí a Planá nad Lužnicí. Omezení trvalo zhruba pět hodin. 

Zásadaním úkolem byla likvidace vytékajících a vyteklých provozních kapalin. Hasiči z nádrží vozu přečerpávali přibližně 300 litrů provozních kapalin do dovezených sudů. Dalších přibližně 300 litrů nafty a oleje zasypali na silnici sorbentem. Podle vyjádření odborného pracovníka nebylo zasaženo, ohroženo nebo poškozeno životní prostředí, uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

„Uzavřen je nájezd na 84 kilometr. V opačném směru zasahují úlomky kamionu do rychlého pruhu, takže na Prahu se v současné době jezdí jedním pruhem,“ popsal policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky d3, dálnice, nehoda, doprava, jihočeský kraj, kamion

Dálnici D3 ve směru na České Budějovice uzavřela nehoda kamionu  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.