Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

LEDEN 2024: Budějce mají nový parkovací dům, Jihočech popsal cestu do Indie

Začátek nového roku byl na jihu Čech plný novinek a zajímavých příběhů. V úvodu ledna Budějcká Drbna přinesla rozsáhlý rozhovor s jihočeským hejtmanem Martinem Kubou (ODS). Obyvatelé Českých Budějovic pak řešili parkování díky nově otevřenému parkovacímu domu. To a řadu dalších témat najdete ve výběru za uplynulý měsíc.

Rozlétání letiště v Plané u Českých Budějovic, výstavba obchvatů či situace ve zdravotnictví. Témat, které v uplynulém roce řešili Jihočeši, byla celá řada. V novoročním rozhovoru pro Budějckou Drbnu se za některými z nich ohlíží jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS).

„Jak se vedla jednání mezi cestovními kancelářemi a Smartwings, tak se diskutovalo o scénáři, kdy většinu sedadel obsadí cestovní kanceláře a zbytek míst se bude prodávat samostatně. Bylo by to vždy do destinací, kam dané letadlo letí,“ řekl mimo jiné hejtman Kuba.

Dotace na letiště chceme snižovat, říká jihočeský hejtman Martin Kuba

Rozlétání letiště v Plané u Českých Budějovic, výstavba obchvatů či situace ve zdravotnictví. Témat, které v uplynulém roce řešili Jihočeši, byla celá řada. V novoročním rozhovoru pro Budějckou Drbnu se za některými z nich ohlíží jihočeský...

Hned několik změn se chystá pro obyvatele města u sportovního areálu u Vltavy. Kromě avizovaného přeložení cyklostezky plánuje město vybudovat nové parkoviště nebo několik novinek v samotném areálu. Jde například o nová hřiště na plážový fotbal nebo badminton nebo stoly na ping pong.

Frekventovaná cyklostezka bude do léta přeložená. U sportovního areálu vznikne parkoviště

Hned několik změn se chystá pro obyvatele města u sportovního areálu u Vltavy. Kromě avizovaného přeložení cyklostezky plánuje město vybudovat nové parkoviště nebo několik novinek v samotném areálu. Jde například o nová hřiště na plážový fotbal...

Jedním z jeho životních snů, bylo podívat se do Indie a zažít a nafotit tam hinduistický svátek Holi. Fotografovi Janu Kypetovi Šmídovi se i díky jeho kamarádům tento sen splnil. A díky chystané výstavě, ho můžete zprostředkovaně prožít i vy. Jak na cestu vzpomíná? Co ho na Indii překvapilo? I tom jsme si povídali v následujícím rozhovoru.

„Překvapilo mě, jak jsou Indové ryzí a autentičtí, jak se dokáží radovat, slavit, projevovat se. Zase úplně diametrálně odlišné od naší kultury. A také jak i ti nejchudší třeba ve slumech vypadají překvapivě spokojeně, šťastně a ne zbídačeně, jak jsem čekal,“ popsal fotograf.

Indii buď milujete nebo nenávidíte. Já se tam určitě vrátím, říká fotograf Jan Kypet Šmíd

Jedním z jeho životních snů, bylo podívat se do Indie a zažít a nafotit tam hinduistický svátek Holi. Fotografovi Janu Kypetovi Šmídovi se i díky jeho kamarádům tento sen splnil. A díky chystané výstavě, ho můžete zprostředkovaně prožít i vy. Jak...

Jen pár kroků od Psychiatrické léčebny Červený Dvůr se nachází kavárna Bažantice. V ní pracují i dva bývalí klienti nedaleké léčebny. Oba v zámecké zahradě našli zázemí a tolik potřebnou oporu. O návratu do běžného života i chování pávů se rozpovídali Natálie a Martin pro Budějckou Drbnu.

Bojovali se závislostí, teď pracují v kavárně u léčebny. Našli jsme tu zázemí, vypráví

Jen pár kroků od Psychiatrické léčebny Červený Dvůr se nachází kavárna Bažantice. V ní pracují i dva bývalí klienti nedaleké léčebny. Oba v zámecké zahradě našli zázemí a tolik potřebnou oporu. O návratu do běžného života i chování pávů se...

V Českých Budějovicích stojí nový parkovací dům, který se nachází jen pár kroků od historického centra. Nový objekt nabídne řidičům necelých 500 míst. Využívat ho budou od čtvrtka 1. února, řekli dnes zástupci radnice při slavnostním představení.

Budějcká Drbna byla u otevřené parkovacího domu, přečíst si však můžete také Politickou koridu na téma parkovacíh domů v Českých Budějovicích. 

Parkovací dům Stromovka od zítřka využijí řidiči. Nabídne téměř 500 míst

V Českých Budějovicích stojí nový parkovací dům, který se nachází jen pár kroků od historického centra. Nový objekt nabídne řidičům necelých 500 míst. Využívat ho budou od čtvrtka 1. února, řekli dnes zástupci radnice při slavnostním představení.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Koláž Budějcká Drbna

Štítky Drbna, prosinec, 2023, České Budějovice, Budějcká Drbna, výběr, zpravodajství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LEDEN 2024: Budějce mají nový parkovací dům, Jihočech popsal cestu do Indie  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.