Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Tábor hledá ředitele pěti základních a mateřských škol

Jihočeský Tábor hledá ředitelky či ředitele pěti škol. Současným školským manažerům skončí funkční období k 31. červenci 2024. Vedení města o tom informovalo v tiskové zprávě.

Výběrová řízení byla vyhlášena v únoru, uvedl mluvčí města Luboš Dvořák„Jedná se o Základní školu a Mateřskou školu Tábor, Helsinská 2732; Základní školu a Mateřskou školu Tábor, Husova 1570; Základní školu Tábor, Zborovská 2696; Mateřskou školu Tábor, Kollárova 2497 a Mateřskou školu Tábor, Sokolovská 2417. Důvodem je uplynutí funkčního období a pokračování v dříve nastoleném trendu, že po šesti letech ve funkci se na ředitelské posty vypíší konkurzy,“ shrnul.

Místostarostka pro školství Lenka Horejsková (Společně pro Tábor) uvedla, že konkurz je potřeba formálně vyhlásit čtyři až šest měsíců před vypršením funkčních období.

„Chceme, aby to bylo ke všem školám stejně spravedlivé. Konkurzy jsou otevřeny pro všechny zájemce. Základním předpokladem je, aby připravil strategii řízení školy s důrazem na poskytování moderního vzdělání, odpovídající současným trendům a moderní pedagogiku,“ popsala místostarostka.

„Považujeme další zdravý rozvoj školství za naprosto klíčovou věc pro budoucnost města. V nejbližších letech na něj chceme upřít energii jako na jednu z nejvyšších priorit. Stěžejní pro školu je samozřejmě její ředitelka či ředitel. A při výběru kvalitní osobnosti se budeme zaměřovat především na schopnost a talent být lídrem pedagogického procesu,“ uvedl starosta Štěpán Pavlík (Tábor 2020).

Přihláška musí zájemci dorušit do 8. března do 11:00 hodin. Podrobnější informace jsou na webu města.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky tábor, škola, výběrové řízení, ředitelka, ředitel, vzdělání, jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tábor hledá ředitele pěti základních a mateřských škol  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.