Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Počet sjezdovek, které na jihu Čech zůstávají v provozu, se snižuje

Počet sjezdovek, které na jihu Čech zůstávají v provozu, se snižuje. Může za to teplé počasí a tání sněhu. Návštěvnost středisek je stále vysoká. Vyplývá to z aktuálních informací, informovala ČTK.

Lyžujeme na šesti kilometrech sjezdovek. Stále je situace dobrá, i když bychom samozřejmě přivítali, pokud by se ochladilo a napadl přírodní sníh, nebo jsme si umělý vyrobili," řekl ČTK za Skiareál Lipno Jiří Gruntorád. Ještě před týdnem ve středisku bylo v provozu devět kilometrů sjezdovek. Do areálu denně dorazí přibližně tisícovka lyžařů, o víkendech to bývá až 2500 návštěvníků.

„V provozu zůstává jen sjezdovka na Kobyle. Ostatní jsme museli kvůli nedostatku sněhu v posledních dnech zavřít," uvedl za skiarelá Zadov Petr Vondraš. Podle něj je přesto denní návštěvnost kolem osmi stovek lyžařů. Velkou část tvoří školní kurzy.

Skiareál Hochficht, který je na česko-rakouské hranici Šumavy ,zůstává z velké části otevřený. Návštěvníci mohou využít 19 kilometrů sjezdovek, na nichž leží 30 až 70 centimetrů sněhu.

„Původně jsme plánovali jarní lyžování až na březen, ale letošní zimu je zkrátka všechno jinak. Přesto máme stále v provozu celý skiareál a až na pár horších míst je na většině tratí sněhová deska v dobrém stavu. Sjezdovkám také velmi pomohlo, že během uplynulých tří dnů se noční teploty pohybovaly pod nulou a v úterý dokonce lehce sněžilo," řekl ředitel Hochfichtu Gerald Paschinger.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Skiareál Hochficht

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Jihočeský, FOTO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet sjezdovek, které na jihu Čech zůstávají v provozu, se snižuje  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.