Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Rakousku se zranil český lyžař. Letěl pro něj vrtulník

Rakouští záchranáři pomáhali včera osmadvacetiletému Čechovi, který se zranil při sestupu vrcholu Hoher Dachstein. Jde o nejvyšší vrchol horského masivu Dachstein. Muž se zranil, když na lyžích přeskakoval malý kopec, informovala dnes hornorakouská policie.

O zásahu informovali policisté v tiskové zprávě. V neděli ráno se měl český občan vydat se čtyřmi kamarády na lyžařskou túru na Hoher Dachstein.

Česká skialpinistická skupina dosáhla vrcholu kolem poledne a poté se vydala na zpáteční cestu přes Hallstädterský ledovec.

„Ve výšce kolem 2 248 metrů nad mořem poblíž „Ebenseer Kreuz“ přeskočil Čech s lyžemi malý kopec a spadl. Vzhledem k tomu, že už měl zřejmě předchozí zranění, při pádu se znovu zranil a pro velké bolesti již nemohl pokračovat v sestupu,“ uvedli policisté.

Horští záchranáři proto vyrazili do akce a zraněnému muži pomohli. Převezli ho k chatě Simonyhütte, odkud ho vrtulník transportoval do nemocnice. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky rakousko, hory, lyžař, policie, záchrana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

❤️Ah­­­oj, kl­­­uci) Jmen­­­uji s­­­e Pa­­­ula, j­­­e mi 2­­­1 l­­­et) Js­­­em zaci­­­najici s­­­e­­­x mod­­­el­­­ka 1­­­8­­­+) Ra­­­da s­­­e ne­­­cha­­­vam fo­­­tit n­a­­ha) Pros­­­im, ohod­­­notte m­­­e fotog­­­rafie ➤ Ja.cat/id350965

Pátek, 1. března 2024, 13:01Odpovědět

V Rakousku se zranil český lyžař. Letěl pro něj vrtulník  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.