Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Prachatice od července zakážou provoz hazardních her na území města

Prachatice od července zakážou provoz hazardních her na území celého města. Nařízení se vztahuje na bingo a technické hry. Zákaz zavádí nová obecně závazná vyhláška. V tiskové zprávě o tom informovala asistentka vedení města Prachatice Eva Suchá.

Jednoznačný postoj všech zastupitelů má za cíl zabránit do budoucna jakémukoliv provozování hazardu ve městě a zachování veřejného pořádku," uvedl prachatický starosta Jan Bauer (ODS).

Dosavadní obecně závazná vyhláška z roku 2014 umožňuje provoz heren nebo kasin na několika místech v Prachaticích. Jde například o prostory v blízkosti škol nebo institucí jako třeba pošta a soud.

Z výroční zprávy policie i zkušeností městských strážníků vyplývalo, že hazard v Prachaticích byl rovněž spojený s typickými patologickými jevy, které okolí herních prostor obvykle doprovází. Současné vedení města se domnívá, že tento druh byznysu nepatří do historického města," uvedla Suchá. Dodala, že provozovatelé hazardu mají do konce června čas na to, aby své aktivity spojené s hrami ve městě ukončili.

Hazard omezují vyhlášky i v jiných jihočeských městech. Jde například o České Budějovice, Český Krumlov, Jindřichův Hradec nebo Strakonice.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, hry, hazard, Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Richard Schmidtmajer

Už dávno měly být hazard a prostituce vymístěn z měst. Téměř v každém okrese nebo kraji je nějaký brownfield který leží mimo území nějaké obce. Tam by se měl hazard a erotické služby přemístit. Ať si tam pořádek udržují provozovatelé hazardu a erotiky kdo chce hrát a platit holkám musí na to mít vlastní peníze a ne tam utrácet dávky.

Pátek, 1. března 2024, 08:25Odpovědět

Prachatice od července zakážou provoz hazardních her na území města  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.