Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Lyžařská střediska na jihu Čech by ráda udržela provoz do konce jarních prázdnin

, aktualizováno 1. března 2024, 16:27

Větší lyžařská střediska na jihu Čech by ráda udržela provoz do konce jarních prázdnin. Někde se však obávají, že pokud se neochladí, budou muset sjezdovky zavřít. Na kopcích je minimum sněhu a každé středisko udržuje jen malou část, na které ještě lze lyžovat. Vyplývá to z aktuálních vyjádření provozovatelů. Skiareál Lipno informoval o tom, že i přes veškerou snahu prozatím ukončil lyžování k 2. březnu.

Nejlidnatější okres v kraji, Českobudějovicko, má jarní prázdniny až od 11. března. „Je to naše zbožné přání, abychom do té doby byli v provozu. Ale zatím to reálně příliš nevypadá. Vydržíme ještě do víkendu a pak se uvidí," řekl za šumavský Zadov Petr Vondraš.

Areál udržuje jen sjezdovku na Kobyle, na které leží 15 až 35 centimetrů sněhu. „Naštěstí v noci lehce mrzne, takže ráno je povrch tvrdý a zpomaluje to odtávání. Trochu se ale obáváme toho, že z pátku na sobotu má pršet," řekl Vondraš.

Skiareál Lipno informoval o tom, že provoz i přes veškerou snahu ke 2. březnu končí. S tím je spojen i konec provozu kyvadlové dopravy a Skibusu lišáka Foxe.

„Za celý tým, který pro Vás už od podzimu zimní sezónu připravoval Vám chceme moc poděkovat za Vaši přízeň. Snažili jsme se do poslední chvíle, ale bezpečnost na svahu je pro nás prioritou,“ doplnil za Skiareál Lipno Jiří Gruntorád.

Skiareál Hochficht na česko-rakouské hranici Šumavy zůstává z velké části otevřený. Návštěvníci mohou využít 19 kilometrů sjezdovek. Provozovatelé navíc od pátku zahájí akci, kdy návštěvníci při nákupech tří skipasů získají čtvrtý zdarma.

„Lyžařské podmínky nejsou vzhledem k průběhu letošní zimy momentálně vůbec špatné. Noční teploty se pohybují okolo nuly nebo lehce pod, a proto jsou sjezdovky po ránu stále v dobrém stavu. Víme, že velké části Jihočechů začínají počátkem března jarní prázdniny, a proto se snažíme i pro ně udržet sjezdovky v co nejlepším stavu," řekl ředitel skiareálu Hochficht Gerald Paschinger.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Hochficht

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařská střediska na jihu Čech by ráda udržela provoz do konce jarních prázdnin  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.