Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

ÚNOR 2024: Na jihu Čech protestovali zemědělci, podchod nejspíše zmizí

Co se v únoru řešilo na jihu Čech? Obyvatelé Českých Budějovic diskutovali nad budoucností podchodu u nádraží či výstavbou akvaparku. Budějcká Drbna přinesla také rozhovor s předsedou FACŘ Petrem Fouskem či reportáž z protestní akce zemědělců.

Před areál českobudějovického výstaviště přijely desítky traktorů. Také jihočeští zemědělci se dnes zapojili do protestní akce. Na své stroje umístilo nápisy, které kritizují mimo jiné zemědělskou politiku Evropské unie. 

Důvody protestu vysvětlila ředitelka jihočeské agrární komory Hana Šťastná„Prvním důvodem je nefunkční a pokřivená evropská politika v oblasti zemědělství. Na jedné straně musí čeští a evropští zemědělci plnit přísnější zákonné požadavky a vysoké standardy při výrobě zemědělských komodit, odměnou by jim mělo být, že mají chráněný trh před dovozem potravin ze zemí, kde pravidla plnit nemusí. To se však neděje i kvůli bezcelnímu dovozu potravin či drůbeže z Ukrajiny,“ řekla dnes ráno. Více v únorové reportáži.

Před areál českobudějovického výstaviště přijely ve čtvrtek desítky traktorů. Také jihočeští zemědělci se dnes zapojili do protestní akce. Na své stroje umístilo nápisy, které kritizují mimo jiné zemědělskou politiku Evropské unie. Před 13....

Už letos v březnu začne rekonstrukce secesního domu v historickém centru města. Soukromý investor tady plánuje vybudovat 23 nových bytů. Investice za zhruba 90 milionů korun má být hotová do konce letošního roku.

Secesní dům u náměstí projde rozsáhlou rekonstrukcí. Soukromý investor tady vytvoří 23 nových bytů

Už letos v březnu začne rekonstrukce secesního domu v historickém centru města. Soukromý investor tady plánuje vybudovat 23 nových bytů. Investice za zhruba 90 milionů korun má být hotová do konce letošního roku.

Už téměř třičtvrtě roku uplynulo od otevření zrekonstruovaného Parku Dukelská. Dokončit v něm ale stále zbývá dětské hřiště. Pro něj město hledá nového dodavatele, který zvládne zakázku realizovat za zhruba osm až devět milionů korun. 

Na hřiště v parku Dukelská si musí lidé ještě počkat. Město vypisuje nové výběrové řízení

Už téměř třičtvrtě roku uplynulo od otevření zrekonstruovaného Parku Dukelská. Dokončit v něm ale stále zbývá dětské hřiště. Pro něj město hledá nového dodavatele, který zvládne zakázku realizovat za zhruba osm až devět milionů korun. Právě cena...

Využití areálu Strahov, členské příspěvky i velký problém v podobě nedostatku rozhodčích, kterých v Evropě chybí zhruba 40 tisíc. Nejen to jsou témata, která řeší vedení Fotbalové asociace České republiky (FAČR). O těchto výzvách či komunikaci se zástupci regionálního fotbalu promluvil v dalším díle rozhovorového seriálu Bez servítků předseda FAČR Petr Fousek.

„Musím říct, že to, co jsem registroval ohledně práce jihočeské komise rozhodčích, mělo nadkrajskou úroveň. Vím, že nábory, o které se snažíme v celé republice, tady fungují dobře,“ řekl mimo jiné Fousek.

Rozhodčí čelí větší agresivitě, říká předseda fotbalové asociace Petr Fousek

Využití areálu Strahov, členské příspěvky i velký problém v podobě nedostatku rozhodčích, kterých v Evropě chybí zhruba 40 tisíc. Nejen to jsou témata, která řeší vedení Fotbalové asociace České republiky (FAČR). O těchto výzvách či komunikaci se...

Uzavřít nebo opravit podchod u nádraží? To je otázka, kterou v nadcházejících týdnech či měsících rozhodne vedení českobudějovické radnice. Část radních se přiklání ke kompletnímu uzavření, zjistila Budějcká Drbna. Ještě letos navíc zmizí vstupy do pochodu, kterým se nyní lidé musí vyhýbat.

„Musíme rozhodnout o tom, co s podchodem bude. Máme dvě možnosti. Za 40 milionů korun ho můžeme uzavřit s ohledem na to, že uplynulé měsíce a roky nikomu nechyběl. Druhou možností je ponechat ho tam a opravit ho za 80 milionů korun za situace, kdy nevíme, jak místo využít,“ řekl Budějcké Drbně náměstek primátorky Petr Maroš (ODS).

Podchod u nádraží nejspíše zmizí. Město musí reagovat na špatný stav silnice

Uzavřít nebo opravit podchod u nádraží? To je otázka, kterou v nadcházejících týdnech či měsících rozhodne vedení českobudějovické radnice. Část radních se přiklání ke kompletnímu uzavření, zjistila Budějcká Drbna. Ještě letos navíc zmizí vstupy...

Akvapark. Projekt, o kterém se v Českých Budějovicích mluví už dlouhé roky. Jak to s jeho přípravou vypadá? Stavět by ho mohl soukromý investor, kterému by město poskytlo pozemek. Vyrůst by tak za několik let mohl za křižovatkou Diamant.

Jak to vypadá s akvaparkem? Stavět by ho mohl soukromý investor

Akvapark. Projekt, o kterém se v Českých Budějovicích mluví už dlouhé roky. Jak to s jeho přípravou vypadá? Stavět by ho mohl soukromý investor, kterému by město poskytlo pozemek. Vyrůst by tak za několik let mohl za křižovatkou Diamant.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Koláž Budějcká Drbna a ČTK / Říhová Michaela

Štítky Drbna, leden, 2023, České Budějovice, Budějcká Drbna, výběr, zpravodajství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ÚNOR 2024: Na jihu Čech protestovali zemědělci, podchod nejspíše zmizí  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.