Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zítra začne rekonstrukce Volyňské ulice ve Strakonicích

Již zítra v pondělí 4. března začnou práce na plánované opravě Volyňské ulice ve Strakonicích. V tiskové zprávě o tom informovalo Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD). Investice vyjde na 146 milionů korun bez DPH.

„Po společném projednávání ŘSD, města Strakonice a SÚS Jihočeského kraje bylo rozhodnuto, že stavební činnost bude probíhat ve dvou sezónách za finanční účasti jak ŘSD, tak města Strakonice,“ uvedl v tiskové zprávě Adam Koloušek z Týmu komunikace ŘSD.

V průběhu prvního roku jsou plánované stavební práce převážně na rekonstrukci kanalizace, vodovodu a veřejného osvětlení. Při druhé stavební sezóny dojde na kompletní rekonstrukci vozovky a chodníků podél hlavní silnice na zhruba dvou kilometrech.

„V prvním měsíci stavby bude Volyňská ulice i nadále s omezeními průjezdná (kyvadlový provoz). V průběhu dubna dojde k úplné uzavírce a veškerá doprava jak ve směru do Strakonic, tak na výjezdu z města směrem na hranice bude převedena na objízdnou trasu. Objízdná trasa pak bude vedena po silnicích II. třídy přes Vodňany, Bavorov, Husinec a Vimperk,“ shrnul Koloušek.

Akce za 146 milionů korun bez DPH provede společnost Eurovia CZ.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky řsd, volyňská, strakonice, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zítra začne rekonstrukce Volyňské ulice ve Strakonicích  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.