Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Počet případů akutních respiračních infekcí na jihu Čech poklesl

Počet případů akutních respiračních infekcí na jihu Čech v posledním týdnu poklesl. Nyní jich připadá 1 506 na 100 000 obyvatel. Největší míra nemocnosti je na Českokrumlovsku. Vyplývá to z aktuálních informací jihočeských hygieniků.

Ve srovnání s předchozím týdnem roku v kraji nemocnost v oblasti akutních respiračních infekcí poklesla o 4,4 procenta. Nejvýraznější pokles o více než 12 procent vidíme v okrese Písek," uvedla ředitelka jihočeské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová. Téměř o pět procent se za týden snížil počet nemocných na Českokrumlovsku. Přesto tam stále připadá 1810 případů na 100.000 obyvatel.

„Co se týče jednotlivých věkových kategorií, počet akutních respiračních onemocnění poklesl ve všech a nejvíce mezi středoškoláky a předškoláky," řekla Kotrbová. Nejméně nemocných je v kategorii seniorů nad 65 let.

V Jihočeském kraji jsou kvůli zvýšenému výskytu respiračních onemocnění zakázány od 7. prosince návštěvy na chirurgickém oddělení Nemocnice Český Krumlov. V nemocnici v Písku nesmí návštěvy na oddělení ARO a jednotky intenzivní péče. V Českých Budějovicích zdravotníci doporučují, že by do nemocnice neměly chodit děti do 15 let, pokud nepotřebují samy ošetřit.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, chřipka, Jihočeský, TABULKA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet případů akutních respiračních infekcí na jihu Čech poklesl  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.