Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Krumlově začne v březnu stavba kruhového objezdu pod autobusovým nádražím

V Českém Krumlově začne v březnu stavba kruhového objezdu pod autobusovým nádražím, kde je nyní křižovatka. Náklady na jeho vybudování činí 46 milionů korun. Křižovatka spojuje vozovku od Kaplice se silnicí na Vyšší Brod. Řekla to mluvčí českokrumlovské radnice Petra Nevstávalová. Stavba začne 11. března a potrvá do konce června. Projekt bude rozdělen na etapy, aby se křižovatkou stále dalo aspoň provizorně projíždět.

Podle českokrumlovského místostarosty Zbyňka Tomana (ODS) je přestavba křižovatky pod autobusovým nádražím zásadní pro zvýšení bezpečnosti pro silniční provoz i chodce.

„Řada místních řidičů si to možná neuvědomuje, protože jsou na tuto křižovatku zvyklí, nicméně je opravdu hodně nepřehledná a dochází tu k menším nehodám. Například za loňský rok jich zde policie evidovala osm, přičemž několik dalších bylo vyřešeno bez účasti policie,“ řekl.

Město navíc podle něj počítá s tím, že od roku 2025 bude na vozovce ve směru od Kaplice intenzivnější provoz. Budou po ní přijíždět vozidla od otevřené dálnice D3.

Jihočeský kraj uhradí z celkové částky 33 milionů korun, zbylých 13 milionů korun zaplatí Český Krumlov. „Řidiče prosíme o trpělivost a pochopení v průběhu této rozsáhlé rekonstrukce, která ovšem přinese významné zlepšení dopravy v našem městě," řekl Toman.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, stavby, doprava, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Krumlově začne v březnu stavba kruhového objezdu pod autobusovým nádražím  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.