Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Jindřichův Hradec plánuje v místní části Buk stavbu nového multifunkčního objektu

Jindřichův Hradec plánuje v místní části Buk stavbu multifunkčního objektu. Bude stát v místě, kde býval spolkový dům. Město na projekt získalo dotaci od ministerstva průmyslu a obchodu ve výši osm milionů korun. Řekla to Karolína Bartošková z kanceláře jindřichohradeckého starosty.

Bude se jednat o zcela novou výstavbu na místě, kde dříve stávala restaurace, která sloužila i jako spolkový dům pro tamní osadní výbor a spolky. Ta byla již dlouhá léta v žalostném stavu a v roce 2018 na podzim byla zbourána. Od té doby na místě nic nestálo a po novém zázemí volali místní obyvatelé," řekl starosta Michal Kozár (ANO).

V přízemí projekt počítá s menší restaurací se sálem. V objektu bude také dvojgaráž pro místní dobrovolný záchranný hasičský sbor. Část prvního patra bude sloužit pro krátkodobé ubytovaní.

Bartošková uvedla, že přesnou výši nákladů na vybudování objektu určí až soutěž. Součástí stavby je i úprava přilehlých ploch a přípojek inženýrských sítí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, správa, stavby, Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jindřichův Hradec plánuje v místní části Buk stavbu nového multifunkčního objektu  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.