Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Svlékání před kamerou skončilo výhružkou. Po muži chtěl pachatel 100 tisíc

Kriminalisté z Českého Krumlova prošetřují další případ, který se stal v internetovém prostředí. Došlo k němu při videohovoru, kde se poškozený muž svlékal před ženou, která dělala to stejné. Poté mu však anonymní pachatel vyhrožoval, že video zveřejní, pokud nedostane 100 tisíc korun.

Kriminalisté již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu vydírání. Poškozeným je čtyřiadvacetiletý muž z Českobudějovicka.

K případu došlo 13. dubna prostřednictvím Facebooku. Tam si mladík dopisoval s falešným profilem pod jménem Andrea Pechová. 

„V průběhu konverzace pachatel poškozeného pomocí flirtu přiměl k uskutečnění videohovoru. S tím poškozený souhlasil, a tak žena započala videohovor bez zvuku, ve kterém předváděla striptýz a přes zprávy muže vyzývala k tomu, aby se sám svlékl a ukázal své obnažené tělo. To poškozený v tomto případě udělal. Žena poté videohovor ukončila,“ popsal policejní mluvčí Miroslav Šupík.

Po několika minutách však přišla muži zpráva, ve které mu pachatel vyhrožoval, že pokud mu nepošle 100 tisíc korun, tak zveřejní jeho intimní fotografie na sociálních sítích.

Poškozený se v tomto případě zachoval duchapřítomně, neboť pachateli peníze neposlal a věc oznámil na policii. Dosud neznámému pachateli hrozí v případě dopadení a prokázání viny u soudu trest odnětí svobody v délce trvání od šesti měsíců do čtyř let, dodal Šupík.

Policisté proto apelují na občany, aby byli obezřetní při komunikaci na sociálních sítích. Lidé by neměli kromě jiného zasílat cizím osobám své intimní a choulostivé fotografie nebo videa. „V případě, že se stanete obětí podobného protiprávního jednání, nikdy pachateli neposílejte žádné peníze a obraťte se na policii,“ dodal Šupík.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky policie, video, kamera, svlékání, podvod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svlékání před kamerou skončilo výhružkou. Po muži chtěl pachatel 100 tisíc  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.