Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Na Šumavě a ve vyšších polohách Jihočeského kraje napadlo deset až 15 centimetrů sněhu

Na Šumavě a ve vyšších polohách Jihočeského kraje napadlo do rána deset až 15 cm sněhu. Silničáři ráno prohrnuli na Českokrumlovsku úsek z Pasečné na Svatý Tomáš, od pátečních 22:00 udržovali silnice na Prachaticku, pluhovali od Strážného po Vimpersko.

Po pluhování a solení jsou silnice ve vyšších polohách mokré, ale nenamrzají, protože vozovky nejsou prochladlé, informovala Andrea Sáčková ze Správy údržby silnic Jihočeského kraje. V ostatních částech kraje jsou dešťové přeháňky, silnice jsou vlhké.

"Sněhové přeháňky se můžou objevovat v polohách nad 700 až 800 metrů nad mořem a sníh bude zůstávat v polohách 900 – 1000 metrů nad mořem kvůli nižším teplotám. Přes den čekáme většinou dešťové přeháňky, v polohách nad 600 metrů nad mořem pak sněhové,“ řekl František Vavruška z českobudějovické pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

Sněhové přeháňky budou slábnout večer a v noci na neděli. Od půlnoci na neděli pak začne platit výstraha před mrazem, kdy teploty v noci a ráno můžou klesnout až na pět stupňů pod bod mrazu. Takový mráz může poškodit ovocné stromy, vinnou révu a vzešlou zeleninu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Horská služba Šumava - Kvilda

Štítky ČR, počasí, silnice, sníh, Jihočeský, FOTO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Šumavě a ve vyšších polohách Jihočeského kraje napadlo deset až 15 centimetrů sněhu  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.